Újraéled a lakásért életjáradék program
2017.07.14
A Belváros 65 évesnél idõsebb V. kerületi lakosoknak ajánlja az életjáradék-programot. Az ügyvédi kamara elnöke szerint jogszabály nem zárja ki, hogy az önkormányzat életjáradék-szerzõdést kössön - írja a Vg.hu.

A szaklap cikke szerint az V. kerületi önkormányzat újra elindította a lakásért életjáradék programot. A Belváros azokkal a 65 éves vagy annál idõsebb kerületi lakosokkal szerzõdne, akik tulajdonjoggal rendelkeznek az V. kerületben, és lakásaikat felajánlják az önkormányzatnak, amiért cserébe az önkormányzat havonta életjáradékot fizet az idõseknek.

Korábban a XIII. kerületben is volt lakásért életjáradék program. 1998–2004 között 76 lakástulajdonossal kötöttek szerzõdést. A XIII. kerület a 90-es években azért indította el a programot, mert volt egy ilyen piaci rés, 2015-tõl viszont már csak biztosítótársaságok nyújthatnak ilyen szolgáltatást Magyarországon. Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetõje lapunknak azt mondta, tudomása szerint egyetlen biztosító sem indította el a lakásért életjáradék szolgáltatást.

A teljes cikk itt érhetõ el: https://www.vg.hu/kozelet/ujraeled-lakasert-eletjaradek-program-555074/