Veszélyben a Generali idei profitcélja
2011.11.14
Európa harmadik legnagyobb biztosítója 37%-os csökkenésrõl számolt be az idei elsõ 9 hónap nettó eredményét illetõen, köszönhetõen a görög leírásoknak. A Generali hozzátette: a teljes éves üzemi eredménye csak az alsó szélét súrolja majd az idei profit-elõrejelzéseinek.

A társaság nettó eredménye 825 millió euró volt, kissé alacsonyabb a Reuters poll becslésénél, miután a befektetéseibõl közel 824 millió eurót le kellett írnia, melybõl 329 millió euró görög kötvényekhez kapcsolódott – közölte a társaság pénteken.

Mûködési eredménye 1%-kal, 3,1 milliárd euróra csökkent, amely összhangban áll az elemzõi várakozásokkal. A nem-életbiztosítások erõs teljesítményét ellensúlyozták az élet üzletágat sújtó piaci zavarok.

A Generali azt nyilatkozta: várhatóan az idei év mûködési eredménye a korábbi 4-4,7 milliárd eurós prognózis alsó végén helyezkedik majd el.

A Generali befektetési portfoliójában igen jelentõs részt foglalnak el az olasz államkötvények, amely negatívan érintheti a társaság szolvencia mutatóját: a 2010 év végi 132%-ról, a 9. hónap végére 118%-ra csökkent.

Június végén 50,9 milliárd eurónyi olasz államkötvénnyel rendelkezett a Generali, amely az olasz pénzintézetek közül az egyik legnagyobb kitettségnek felelt meg. A piaci volatilitás kezelésére a társaság folyamatosan csökkentette részvénypiaci kitettségét. Eközben a fixhozamú befektetések továbbra is stabilitást mutatnak 2010 év végéhez képest.