Felhőalapú technológiával harcolnak a biztosítási csalások ellen
2023.09.13

A Verisk, a világ egyik vezető adatelemző és technológiai szolgáltatója bejelentette új ClaimSearch rendszerének elindítását Izraelben. Ez a korszerű, felhőalapú rendszer az Izraeli Biztosítók Szövetségével és a kormány támogatásával szoros együttműködésben került kifejlesztésre, és célja, hogy forradalmasítsa az ország biztosítási csalás elleni harcát.

A biztosítási csalás Izraelben jelentős gondot jelent, évente több százmillió új izraeli sékel (NIS) kárt okoz a biztosítóknak, és magasabb díjakat eredményez a biztosítottak számára.

A Verisk új ClaimSearch rendszere, amely nagy teljesítményű számítási erőforrásokat és mély szakismereteket használ fel, az autókárigények gyors elemzését és a csalásra utaló jelek felderítését célozza, hogy végső soron csökkentse a csalárd tevékenységeket és az egész biztosítási ágazat javát szolgálja.

Az új rendszer egyik legfontosabb jellemzője, hogy képes hitelesíteni a biztosítási kérelmezők által megadott adatokat. Azáltal, hogy ezeket az információkat összeveti az adatbázisból és más forrásokból, például a Belügyminisztériumtól, a Közlekedési Minisztériumtól és a Közbiztonsági Minisztériumtól származó adatokkal, a rendszer pontosságra és megbízhatóságra törekszik.

A Verisk csalás elleni megoldások széles körű csomagja gazdag iparági adatokra és élvonalbeli elemzésekre épül. Ez az egyedülálló alap lehetővé teszi az SIU számára, hogy gyorsan, precízen és hatékonyan küzdjön a kárigényezési csalások ellen. A Verisk hangsúlyozta a megbízható adatok és a fejlett analitika fontosságát a biztosítási csalás elleni küzdelemben.

„A csalás elleni motorunkat a következő szintre emeltük, lehetővé téve a biztosítók számára a kárigények valós idejű nyomon követését, a kárigények előzményeinek igény szerinti ellenőrzését és a nyilvános forrásokból származó információk keresztellenőrzését. Az eredmény jobb szolgáltatás és gyorsabb kifizetések a fogyasztók túlnyomó többsége számára, akiknek a kárigénye megalapozott.”

Helena Cornell, a Verisk csalás elleni elemzési alelnöke és vezérigazgatója

2006 óta a Verisk Izraelben a kötelező biztosítások központi ágazati kárigény-adatbázisát működteti. A sikerre építve a vállalat 2017-ben megbízást kapott egy továbbfejlesztett, fejlett analitikával és képességekkel rendelkező rendszer kifejlesztésére. Az új rendszert úgy tervezték, hogy biztonságos, gyors és integrált informatikai szolgáltatásokat nyújtson.