A harmadik szektor kiber-veszélyeztetettsége
2023.10.10

Annak ellenére, hogy a harmadik szektorbeli szervezetek 57%-a jelezte, hogy aggódik a szervezetét fenyegető növekvő kiberbűnözés miatt, kevesebb, mint a negyedük vezetett be arányos kockázatkezelési szoftvert, biztonsági felügyeleti eszközöket és kiberbiztosítást.

Ez az Endsleigh Insurance által megrendelt kutatás eredményei között szerepel, amely szerint a jótékonysági szervezetek 27%-a vált kiberbűnözés célpontjává az elmúlt 12 hónapban. A Rewarding Industries 2023.évi jelentése szerint a jótékonysági szervezeteknek csupán egyharmada számolt be arról, hogy biztosítva van.

"A harmadik szektor szervezetei rendkívül érzékeny adatokkal rendelkeznek, ami pusztító lehet, ha adatvédelmi incidensek áldozatává válnak, és veszélybe sodorhatják a kiszolgáltatott embereket" - mondta Alison Meckiffe, az Endsleigh Insurance vezérigazgatója. "A kibercsalás is hatalmas aggodalomra ad okot az ágazat számára, mivel sokan a digitális adománygyűjtési modellek felé mozdulnak el."

A technológia legnépszerűbb felhasználási módjai a harmadik szektorban a következők: a technológia alkalmazása az új adománygyűjtési erőfeszítések támogatására (40%), az online adománygyűjtés mennyiségének növelése (33%), a digitális fizetési rendszerekbe való beruházás (32%) és az online játékok használata az adományozás ösztönzésére (27%).

Az Endsleigh a Censuswide megbízásából több mint 300 pénzügyi döntéshozót kérdezett meg jótékonysági szervezetek, társadalmi vállalkozások és nonprofit szervezetek körében. A felmérésre és az interjúkra 2023. április 20. és május 3. között került sor.