A hoteleken is nyomot hagy a terror
2017.10.07
Világszerte egyre több hotelben törik meg a nyugalmas pihenés illúzióját a fegyveres biztonsági õrök, a betonakadályok, sõt eddig csak reptereken látott átvilágító eszközöket a nagyobb biztonság érdekében.

Legyen bármilyen sokkoló is a közelmúlt legfrissebb incidense Las Vegasban, sajnos nem példa nélkül álló, igaz elsõsorban Ázsiára jellemzõ hasonló. Emlékezzünk csak az alig pár hónappal ezelõtti kaszinótámadásra Manilában, vagy a 2009-es Marriott és Ritz-Carlton hotelekben történõ robbantásokra Dzsakartában. India is saját kárán tanulta meg, milyen kedvelt célpontjai a hotelek a terrorizmusnak, 2008-ban több mint 160 emberéletet követelt egy közel 60 órás támadássorozat, melynek többek között két luxushotel is célpontja volt.

Európai szemmel nézve roppant bizarrnak hat, mennyire szigorú biztonsági rendszer védi Ázsiában az olyan könnyen hozzáférhetõ szolgáltatóegységeket, mint a bevásárlóközpontok vagy hotelek, de sajnos könnyen lehet, hogy hamarosan a világ nyugati felén is hozzá kell szoknunk a ma még extrémnek ható biztonsági intézkedésekhez.