A Marsh kockázatfeltáró eszközzel támogatja Ukrajna helyreállítását
2023.10.18

Ukrajna kormánya nemrég elindított egy adatplatformot, amely lehetővé teszi a biztosítók, befektetők és kormányok számára az ország háborús helyzetének elemzését.

A Marsh McLennan támogatásával tervezett adatplatform a rendőrség, a hadsereg, a biztonsági szolgálatok, a mentőszolgálatok, a közlekedési szolgálatok és a kormányzati intézmények adatait összesíti, hogy részletes térképeket szolgáltasson az Ukrajnában a 2022. februári orosz invázió óta bekövetkezett háborús eseményekről. Ez magában foglalja a támadások gyakoriságának és típusának helyenkénti, időbeli bontásban történő részletes áttekintését, valamint a célba vett eszközök típusaira és az elszenvedett károk szintjére vonatkozó információkat.

Az adatok szerint 2023. október 1-jéig a közösségek mintegy 76%-ában nem történt háborús incidens 2023-ban. A háború kezdete óta ez az arány 66%, ami jól körvonalazza az Ukrajna által az elmúlt évben elért előrelépést. Az elemzés azt mutatja, hogy az ellenségeskedések az ukrajnai közösségek egy célzott csoportjára koncentrálódtak: a közösségek 9%-a volt intenzív lövések célpontja. Az elemzés arra is rámutat, hogy a háború kezdete óta Ukrajna 101 egykor megszállt települést szerzett vissza Oroszországtól.

Olekszij Danilov, a platformot működtető ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára elmondta: "Az ukrajnai közösségek 76%-ában idén nem történt háborús incidens. Ez azt mutatja, hogy Ukrajna nagy része már nyitott a befektetések előtt".

John Doyle, a Marsh McLennan elnök-vezérigazgatója hozzátette: "Ez a nap mérföldkőnek számít Ukrajna számára a brutális támadásokból való talpra állás és újjáépülés útján. Ukrajna adatplatformja a globális biztosítási és befektetési közösséget, valamint a kormányokat olyan adatokkal ruházza fel, amelyek segítségével sokkal pontosabban értékelhetik a kockázatokat, és ezáltal nagyobb bizalmat teremthetnek a befektetésekhez."