Az Allianz 280 millió euróért megvásárolja a Generali leányvállalatát
2023.10.17

Az Allianz biztosító növeli olaszországi részesedését a vagyon- és balesetbiztosítási piacon azzal, hogy 280 milliót euróért megvásárolja a Generalitól a Tua Assicurazionit.

A Tua Assicurazioni, amely korábban a Cattolica Assicurazioni része volt, a csoport biztosítási leányvállalata, amely az olasz piacon a P&C üzletágra összpontosít.

Elsősorban a gépjármű-üzletágban tevékenykedik, amely a 2022-ben keletkezett bruttó díjbevétel (GWP) mintegy 60%-át teszi ki, és 2022-ben összesen mintegy 280 millió eurós GWP-vel rendelkezett. Az Allianz olaszországi P&C piaci részesedése várhatóan körülbelül 1 százalékponttal fog nőni.

Giacomo Campora, az Allianz vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "A Tua Assicurazioni felvásárlása tökéletesen illeszkedik stratégiánkba, amely a lakossági és a kkv-kra összpontosítva növeli jelenlétünket a felelősségbiztosítási piacon. 2014 óta sikeresen integrálunk három nagy szakmai ügynökcsoportot (Milano, SASA és nemrégiben az Aviva), köszönhetően termékeink sokszínűségének, valamint a modern és hatékony technikai platformoknak. Biztosak vagyunk abban, hogy az új biztosítási ügynökök és ügyfeleik is profitálni fognak az Allianzhoz való csatlakozásból"."