Allstate becslés: a szeptemberi katasztrófakárok 317 millió dollárra rúgnak
2023.10.26

Az Allstate, Amerika vezető biztosítója bejelentette, hogy a szeptemberi katasztrófakárokat 317 millió dollárra, a harmadik negyedévre pedig 1,18 milliárd dollárra becslik.

A biztosító szeptemberi katasztrófakáreseményei között 17 szerepel, melyek becsült értéke 357 millió dollár. A veszteségek mintegy 80%-a két szél és jégeső okozta kárhoz kapcsolódik, amiket részben ellensúlyoznak a korábbi, hasonló esetekre vonatkozó kedvező tartalékbecslések.

A múlt hónapban az Allstate a 2023. augusztusi katasztrófakárokat 641 millió dollárra becsülte, melynek körülbelül a fele a Maui erdőtűzhöz kapcsolódott. A biztosító júliusi katasztrófakárát 247 millió dollárra, a júniusit 1,01 milliárd dollárra, a májusit pedig 885 millió dollárra becsülte.

Szeptemberben a vállalat 9 helyszínen 4,5%-os autós tarifaemelést is végrehajtott, ami összesen 0,9%-os márkadíj-hatást eredményezett.

Jess Merten, a The Allstate Corporation pénzügyi igazgatója elmondta:
"Az Allstate folytatta a jelentős autó- és lakásbiztosítási tarifaintézkedések végrehajtását a jövedelmezőség javítását célzó terv részeként. Az év eleje óta az Allstate gépjármű-biztosításainak díjemelései 9,5%-os díjkihatást eredményeztek, ami várhatóan körülbelül 2,46 milliárd dollárral növeli az éves díjbevételt. Az Allstate típusú lakásbiztosítások díjemelései 9,5%-os díjkihatást hoztak, ami várhatóan körülbelül 971 millió dollárral növeli az éves díjbevételt. Továbbá, a végrehajtott tarifaemelések és a biztosított otthonok költségeinek inflációja a lakástulajdon-biztosítások átlagos bruttó díjának 12,4%-os növekedését eredményezte 2023. szeptemberében."