A Munich Re 1,2 milliárd eurós negyedéves nettó profitja és új éves céljai
2023.10.27

A Munich Re minden üzleti szegmensben, jó működési mutatóira hivatkozva közzétette a harmadik negyedévre vonatkozó előzetes, kb. 1,2 milliárd eurós nettó eredményét, mivel a cég továbbra is jó helyzetben van ahhoz, hogy túlteljesítse a korábbi 4 milliárd eurós éves célt.

A Munich Re arról számolt be, hogy a vagyon- és baleseti viszontbiztosításban a várt átlagnál kevesebb volt a nagy kár. Eközben az élet- és egészségbiztosításban a teljes biztosítástechnikai eredmény ismét meghaladta az időarányos előrejelzést.

Máshol az ERGO, a cég elsődleges biztosítási ága következetesen kiváló üzleti teljesítményről számolt be, amely részben a természeti katasztrófákból eredő magasabb veszteségek miatt olyan eredményt hozott, amely valamivel elmaradt a két előző negyedévben tapasztalt nagyon magas szinttől.

Az augusztus elején közzétett első féléves eredményeiben a Munich Re megjegyezte, hogy az ERGO jelentősen nőtt, a kibocsátott biztosítási szerződésekből származó biztosítási bevétel pedig 9,916 milliárd euróra emelkedett (tavaly 9,357 milliárd euró).

Ezzel az előzetes közléssel együtt az év első kilenc hónapjának eredménye már 3,6 milliárd euró. A cég ennek megfelelően a 2023-as éves előrejelzését 4,5 milliárd eurós nettó eredményre emelte.

Mint általában, ez az előrejelzés a geopolitikai és makrogazdasági fejleményekből eredő fokozott bizonytalanságoktól függ, a nagy veszteségek a szokásos keretek között maradnak, és az eredménykimutatásra nem hatnak a deviza- vagy tőkepiacok súlyos ingadozásai, az adókörnyezet jelentős változásai vagy egyéb egyszeri hatások. - magyarázta a Munich Re.

A cég közölte, hogy a véglegesített harmadik negyedéves eredményeket a tervek szerint november 8-án közli majd.