Startupok és hazai nagyvállalatok vezetõi az EY Az Év Üzletembere díj pályázói között
2017.11.14
Lezárult az EY Az Év Üzletembere Díj jelölési idõszaka. Az idei kiírás újdonsága, hogy a fõdíj nyertese mellett további négy különdíjas is átveheti az elismerést a november 30-án megrendezett ünnepélyes gálaesten. A díjra az idei évben két fõs kisvállalkozás és több ezer fõs nagyvállalatok vezetõi is esélyesek.

Az EY Magyarország 2017-ben megújult formában indította újra az itthon több mint 10, nemzetközi szinten több mint 30 éves múltra visszatekintõ EY Az Év Üzletembere díjat, amely a leginnovatívabb és legsikeresebb vállalkozókat ismeri el világszerte. 

Az idei magyarországi kiírásra az üzleti élet legkülönbözõbb szektoraiból érkeztek jelölések. A Független Bírálóbizottság közülük választja ki a három legjobb vállalkozót, akik közül egy, a november 30-i díjátadón veheti át az EY Az Év Üzletembere díjat. Az idei kiírás újdonsága, hogy a fõdíj mellett négy különdíjat is kioszt a zsûri a hazai gazdaság jövõje szempontjából kiemelten fontos területeken. Díjazzák azokat a vezetõket, akik kiemelkedõen teljesítettek az életminõség javítása, a vásárlókkal közös értékteremtés az újgenerációs gyártástechnológiák illetve az digitális alapú okos megoldások területén. 

A magyarországi jelentkezõk és vállalataik sokszínûségét jól jellemzi, hogy a legrégebbi pályázó vállalatot 36 éve alapították, a legújabbat mindössze két éve. A mezõnyben szerepelnek 2 fõs valamint 3000 fõt foglalkoztató nagyvállalat vezetõje is. Érdekesség, hogy a jelölt üzletemberek között is van, aki már 27 éve áll a vállalkozása élén, míg olyan is akad, aki csak néhány éve tölt be vezetõ szerepet.
Az világszerte 50 országban eddig összesen több mint 50 000 résztvevõt vonzó program gyõztesei - így a magyarországi nyertes is - 2018 júniusában Monte Carlóban találkozik, hogy összemérjék tudásukat, valamint megosszák egymással tapasztalataikat.