A Lloyd's 2041-ig marad a One Lime Streeten
2023.11.23

A londoni Lloyd's of London biztosítási és viszontbiztosítási piactér a Sky News beszámolója szerint megállapodást kötött a Ping An-nal arról, hogy 2041-ig marad ikonikus székhelyén.

A Sky News azt állítja, hogy több mint egyéves tárgyalássorozat után a kínai biztosítóval való hosszú távú megállapodás közeledik. A Sky News iparági forrásai szerint a Lloyd's és a Ping An az alku részeként megállapodtak abban, hogy a 2026-os bérleti szerződésből törlési záradékot vesznek ki.

A meglévő megállapodás 2031-ben jár le, és a hírek szerint egy új megállapodással váltják fel, amelynek értelmében az éves bérleti díjnövekedés 3 és 5 százalék között lesz - mondták a Sky Newsnak az ingatlanpiaci források. Ugyanezek a források azt is megerősítették, hogy a Ping An 20 millió fontot fog befektetni az épület energiahatékonyságának javításába, hogy ezzel is segítse a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését.

Az Ping An 2013. óta birtokolja a Lloyd's épületét, miután 260 millió fontért megvásárolta azt a Commerzbanktól. A Lloyd's szóvivője a Sky Newsnak nyilatkozott: "A jövő piacterét építjük, ami azt jelenti, hogy egyrészt teljesen integrált digitális kínálattal, másrészt egy virágzó fizikai térrel rendelkezünk, ahol a piacunk összegyűlhet.

"Míg a munkahelyi stratégiánkat és a jövőbeli bérleti megállapodásokat továbbra is vizsgáljuk, a megfelelő feltételek esetén az épületben maradást részesítjük előnyben. Továbbra is azon vagyunk, hogy még ebben az évben megerősítsük terveinket."