A kereskedelmi hitelek globális prémiumértéke eléri a 13,89 milliárd USD-t
2023.11.28

A globális kereskedelmi hitelbiztosítási piac 2022-ben elérte a 11,2 milliárd fontot, amely valamivel több, mint 5,6 trillió font értékű biztosított szállítmányokra terjedt ki, a Világbank által mért 13,16%-os világkereskedelmi részesedési arány mellett. Ez az ICISA által végzett elemzés megállapításai között szerepel, mely szerint a magánpiaci szereplők, különösen az ICISA tagjai ennek a védelemnek a 69%-át adják.

Miközben ezek a számok azt mutatják, hogy a kereskedelmi hitelbiztosítási ágazat milyen jelentős értéket képvisel a reálgazdaság számára, a szövetség szerint egyúttal kiemelik a jelentős védelmi hiányt is, amely valószínűleg a kisebb vállalkozásokat érinti, különösen Európán kívül, ahol a termék kevésbé elterjedt.

A Nemzetközi Hitelbiztosítási és Kezességvállalási Szövetség célja, hogy segítsen a kormányoknak, a szabályozó hatóságoknak, a vállalkozásoknak, a finanszírozó intézményeknek és a társadalomnak általában megérteni a kereskedelmi hitelbiztosítás működését és a védelmi különbségek áthidalásában rejlő lehetőségeket.