Az AM Best megerősíti a China Re hitelminősítését
2023.11.30

Az AM Best megerősítette a China Reinsurance Group Corporation (China Re) és leányvállalatainak "A" (kiváló) pénzügyi erősségi besorolását (FSR) és "a+" (kiváló) hosszú távú kibocsátói hitelminősítését (ICR).

A hitelminősítő szerint ennek hátterében a China Re nagyon erős mérlege, valamint a megfelelő működési teljesítmény, a kedvező üzleti profil és a megfelelő vállalati kockázatkezelés áll.

A China Re konszolidált, kockázattal korrigált tőkésítettsége a Best tőkemegfelelési mutatója (BCAR) szerint 2022. végén is a legerősebb szinten maradt.

A teljes tőke és többlet 7,3%-kal 94,7 milliárd RMB-re, azaz 13,7 milliárd dollárra csökkent, mivel a nettó nyereséget bőven ellensúlyozta a befektetések valós értékének kedvezőtlen csökkenése és az osztalékfizetések.

Az AM Best előrejelzése szerint a China Re tőkehelyzete ismét mérsékelt növekedésnek indul, és rövid és középtávon továbbra is támogatja a kockázatvállalási és eszközkockázatok folyamatos növekedését.

A csoport jó hozzáférést mutatott a finanszírozáshoz a részvény- és hitelviszonytőke-piacokon, miközben a pénzügyi tőkeáttétel továbbra is alacsony vagy mérsékelt szinten van, a befektetési portfólió összetétele jórészt stabil volt, jó likviditás mellett.

Ami a kockázatvállalási eredményeket illeti, a vállalat hazai ingatlan- és baleset-viszontbiztosítási szegmense továbbra is stabil, de vékony árrést produkált.