Együttmûködési keret-megállapodást kötött a China Re és a CIG Pannónia
2017.11.29
A CIG Pannónia Elsõ Magyar Általános Biztosító Zrt. (EMABIT) és a China Reinsurance (Group) Corporation a tegnapi napon együttmûködési keret-megállapodást írt alá.

A megállapodást ünnepélyes keretek között Yuan Linjiang a China Re elnöke, Dr. Kádár Gabriella, a CIG Pannónia EMABIT Igazgatóságának elnöke és Busa Zoltán, a CIG Pannónia EMABIT vezérigazgatója írta alá Huang Hong, a Kínai Biztosítási Felügyelet helyettes elnöke és a Magyar Nemzeti Bank magas rangú vezetõi - dr. Kandrács Csaba, Pénzügyi szervezetek felügyeletéért felelõs ügyvezetõ igazgató, valamint Dr. Szebelédi Ferenc, Biztosításfelügyeleti fõosztályvezetõ – elõtt.

Az együttmûködés keretében a felek a hazánkban mûködõ kínai érdekeltségû nagyvállalatok és beruházások biztosítási és viszontbiztosítási igényeinek kiszolgálását kívánják közösen tovább fejleszteni. A bejelentés jelentõségét tovább emeli, hogy ez az elsõ együttmûködési megállapodás, amely egy kínai és egy magyar biztosító között született.

„A kínai-magyar gazdasági kapcsolatok látványosan fejlõdnek, a kínai tõke jelentõs befektetésekkel van jelen hazánkban, és várhatóan ez tovább erõsödik a következõ években. Ez alapozza meg a mai megállapodásunk sikerét. Büszkék vagyunk arra, hogy a világ egyik legnagyobb viszontbiztosító társasága, a China Re a CIG Pannóniát választotta partneréül a magyar biztosítási piac szereplõi közül.” – mondta el az aláírás kapcsán Dr. Kádár Gabriella, a CIG Pannónia EMABIT Igazgatóságának elnöke.