Többségi tulajdonos lesz a Global Aerospaceben a Munich Re
2017.12.16
További 11 százalék megvásárlásáról állapodott meg a Munich Re a Global Aerospace Pool-t menedzselõ Global Aerospace Underwriting Managers Ltd.-ben. Az akvizíciót követõen a Munich Re 51, a Berkshire Hathaway Inc. 49 százalékos tulajdonos lesz a légi biztosítóban.

A Global Aerospace weboldala szerint a Munich Re jelenleg 44,96 százalékos tulajdonos, a National Indemnity Co. 23,39, a Tokiio Marine és a Nichido Fire Insurance Co.12,37, a Mapfre Global Risks 10, a Mitsui Sumitomo Insurance pedig 9,28 százalékos részesedéssel rendelkezik a Global Aerospace poolban. A tranzakciót követõen, 2019 januárjától öt százalékkal nõ a Munich Re részesedése.

Nick Brown, a Global Group vezérigazgatója úgy nyilatkozott, "Szerencsések vagyunk hogy két ilyen erõs és elkötelezett részvényes támogatását bírjuk. A Munich Re-nek régóta stratégiai célja volt részesedésének növelése, ez a jelenlegi megállapodással végre megvalósul, miközben a Berkshire Hathaway is jelentõs tulajdonrésszel fog rendelkezni a jövõben is."