A Howden felvásárolta a NORTH Risket
2023.12.18

A Howden bejelentette, hogy végleges megállapodást kötött a NORTH Risk-kel, Dánia megbecsült, negyedik legnagyobb biztosításközvetítőjének felvásárlásáról.

Ez a stratégiai lépés nem csak a Howden első kiskereskedelmi vállalkozását jelenti a dán piacon, hanem jelentősen növeli a lábnyomot az európai skandináv régióban is.

A kiterjedt nemzetközi hálózat és a fejlett adatelemzési képességek integrálásával a Howden célja, hogy páratlan szolgáltatást és betekintést nyújtson az ügyfeleknek ezeken a helyi piacokon.

A dán Polaris magántőke-befektető cég által 2021-ben alapított NORTH Risk négy kkv-központú pénzügyi szolgáltatási forgalmazó és tanácsadó szervezet konszolidációjából jött létre.

„ A Howdennél, mi izgatottan várjuk ezt az új fejezetet és az ezzel járó lehetőségeket, hogy jobban kiszolgálhassuk ügyfeleinket és partnereinket ezeken a dinamikusan fejlődő piacokon.” – mondta Luigi Sturani, a Howden Europe vezérigazgatója.

A NORTH határozottan a kereskedelmi kkv-ügyfelek és alkalmazottaik kiszolgálására összpontosít átfogó szolgáltatáscsomaggal, beleértve az általános biztosításokat, az élet- és nyugdíjbiztosítást, valamint a jelzáloghiteleket és a pénzügyi beszerzést magában foglaló pénzügyi szolgáltatásokat.

A NORTH vezetősége tisztában van azzal, hogy a Howden hálózatában rejlő hatalmas potenciál szinergikus lehetőségeket teremt, melyek a fenntartható növekedést hivatottak táplálni.

Ez a dániai terjeszkedés mérföldkövet jelent a Howden számára, amely a huszadik kontinentális európai területet jelöli. Sőt, ez még inkább kiteljesíti az északi régió jelenlétét, amely több mint két évtizeddel ezelőtt kezdődött a Howden első finnországi irodájával, majd ezt követően Svédországban, Norvégiában és Izlandon.

A skandináv tevékenységek változatos ügyfélportfóliót szolgálnak ki, a megújuló energiától az ingatlanügyletekig és az M&A-ig terjedő ágazatokra specializálódva.

A NORTH-ot Lars Gundorph vezeti, aki a Howden dániai tevékenységeit is irányítja. Korábban a Willis Denmark vezérigazgatója volt.

„A Howden dániai képviseletében szerzett tapasztalataink alapján a nemzetközi színtér legkompetensebb és legprogresszívebb szereplőiként ismerjük fel őket, akik valódi tulajdonosi gondolkodásmóddal rendelkeznek” - mondta Lars Gundorph, a NORTH csoport vezérigazgatója.

Rune Lillie Gornitzka, a Polaris partnere elmondta: "A NORTH gyorsan erős és egyedülálló tanácsadó céggé fejlődött, köszönhetően a szervezeten belül mindenki fáradhatatlan erőfeszítéseinek. Mi a Polarisnál ehhez azzal járultunk hozzá, hogy iparági rálátásunkat és széles körű tapasztalatainkat felhasználva olyan partnerségeket alakítottunk ki, amelyek új lehetőségeket és értéket teremtenek az ügyfelek számára. Örülünk, hogy szerepet játszhattunk egy egyértelmű piacvezető cég létrehozásában, amely most a Howdennel együtt jó pozícióban van a további fejlődéshez"."

A NORTH Risk biztosításközvetítőként összekapcsolja az ügyfeleket a biztosítókkal, megkönnyítve a biztosítási szerződések értékesítését és kezelését. A vállalat a kereskedelmi ügyfelek, különösen a kis- és középvállalkozások (kkv-k) és azok alkalmazottai kiszolgálására összpontosít. A nyújtott szolgáltatások köre magában foglalja az általános biztosításokat, az élet- és nyugdíjbiztosításokat, valamint a pénzügyi szolgáltatásokat, amelyek olyan területeket foglalnak magukban, mint a jelzálog és a pénzügyi beszerzés.