A Swiss Re felvásárolja a Fathomot
2023.12.20

A Swiss Re ma bejelentette, hogy felvásárolta a Fathomot, a vízkockázati intelligencia és árvízi modellek vezető szolgáltatóját, melynek székhelye Bristolban, az Egyesült Királyságban található. Ezzel a tranzakcióval a Swiss Re Reinsurance Solutions üzletága értékes szakértelemmel és robusztus termékkészlettel gazdagodik, kiegészítve saját adat- és kockázati képességeit az árvízveszélyek területén - ami a természeti katasztrófákból eredő, világszerte folyamatosan növekvő veszteségek egyik fő oka.

Russell Higginbotham, a Swiss Reinsurance Solutions vezérigazgatója elmondta: "Nagyon örülünk, hogy egyesíthetjük erőinket a Fathommal a természeti katasztrófakockázatok, például az árvizek elleni védettségi rés csökkentésére irányuló törekvésünkben. A Fathom piacvezető kutatásai és innovatív eszközei ezen a területen nagyszerű szinergiákat teremtenek a Swiss Re kockázati ismereteivel és digitális képességeivel. Nagy örömmel üdvözlöm a Fathom csapatát a Swiss Re szervezetében, és várakozással tekintek a sikeres együttműködés elé."

Stuart Whitfield, a Fathom vezérigazgatója elmondta: "Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy világszerte segítsük a szervezeteket az árvízkockázat és a változó éghajlati viszonyok elemzésében, megértésében és az azokra való reagálásban. Az etikánk és megközelítésünk közötti erős összhangnak köszönhetően izgatottan várom, hogy a Swiss Re Reinsurance Solutions-szel együttműködve még több ügyfélhez juttassuk el kifinomult kockázati meglátásainkat, és segítsük a nagyobb globális ellenálló képesség elérését.”

A Swiss Re legfrissebb adatai szerint a viszontbiztosítási ágazat 2023-ban a természeti katasztrófákhoz kapcsolódó gazdasági veszteségek nagyjából 40%-át fedezte, ami azt jelzi, hogy világszerte elég nagy a védelmi rés. A Swiss Re becslése szerint a természeti katasztrófák csak ebben az évben világszerte 100 milliárd dollárnyi biztosított kárt okoztak. Ebből az összes biztosított kárból legalább 12 milliárd USD az árvízzel kapcsolatos eseményeknek tulajdonítható, ami több mint 30%-kal magasabb, mint az elmúlt tíz év éves átlaga.

A fejlett adatmodellezés, valamint a tudományosan megbízható eszközök és intelligencia lehetővé teszik a biztosítási és kockázatkezelési szakemberek számára, hogy jobban megértsék az árvizek emberekre, épületekre és vállalkozásokra gyakorolt hatását. A Fathom elkötelezett az e területen szerzett szakértelmének kihasználása mellett, hogy segítse ügyfeleit az árvízkockázatok hatékony azonosításában, elemzésében és mérséklésében. A Swiss Reinsurance Solutions-szel való szoros együttműködés révén a Fathom hozzáférést nyer a Swiss Re ügyfélköréhez és a természeti katasztrófák területén szerzett hosszú távú szakértelméhez.

A tranzakció részeként a Fathom megtartja saját márkáját és folytatja jól bevált kutatási tevékenységét.