SafeEnterprise: kiberbiztosítás az autókereskedők számára
2024.01.04

A SafeEnterprise, a Lloyds of London által támogatott kiberbiztosítási technológia bemutatja legújabb, az autókereskedelmi ágazatra szabott termékét.

A SafeEnterprise Dealers, kifejezetten a kiberbűnözés elleni küzdelemre és a legújabb amerikai szabályozási változásokhoz való alkalmazkodásra készült.

Egyszerűsített és könnyen érthető módszert kínál a kiberbiztosításnak a szerződő meglévő vagyon- és balesetbiztosításába történő integrálására a szerződés megújításakor.

2023. júniusában jelentős módosításokat hajtottak végre a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) Safeguards Szabályzatában. Ez a létrehozott szabályozás, melynek célja a fogyasztói információk védelme, "komplex módosításokon" esett át hatékonyságának növelése érdekében.

Ezek a felülvizsgálatok konkrét kiberbiztonsági eljárásokat és technikai intézkedéseket írnak elő az autókereskedők számára, biztosítva az érzékeny ügyféladatok védelmét. A frissített előírások be nem tartása jelentős pénzügyi szankciókat vonhat maga után.

A SafeEnterprise Dealers a változó szabályozási környezethez igazodó, mindenre kiterjedő kiberbiztosítási csomagot kínál.

Ez a kifejezetten erre a célra kialakított program első és harmadik félre szóló kiberbiztosítási fedezetet nyújt, olyan egyedi biztosítási formát alkalmazva, amely a gépjármű-kereskedőkre jellemző kiberkockázatokat kezeli (lásd a Globális biztosítási piac dinamikájáról).

Ide tartoznak az új és használt autók, lakóautók, motorkerékpárok, csónakok és egyéb járművek kereskedői, valamint az autókölcsönzők és lízingszolgáltatók, a javító szervizközpontok és a kiskereskedelmi alkatrészboltok is.

A kiberbiztosítás legfeljebb 5 millió dollárig terjedő fedezeti limitet kínál az 500 millió dollárt meg nem haladó éves bevétellel rendelkező minősített biztosítottak számára. Ezenkívül az FTC Safeguards-szabályt betartó biztosítottak egyszerűsített kockázatvállalási folyamatokat és előre egyeztetett díjszabást élveznek.

A Shield Up platformot a kiberbiztonsági intézkedéseikben kihívásokkal szembesülő vagy a kiberhigiéniát javítani kívánó biztosítottak vehetik igénybe. Ez a Havoc Shield által támogatott, ingyenes kiberkockázat-értékelő és -javító eszköz kifejezetten a kis- és középvállalkozások számára készült. Segít mind a kiberkockázatok megértésében, mind pedig azok hatékony kezelésében.

A SafeEnterprise kiberbiztosítási termékekre szakosodott ügyvezető ügynökként (MGA) működik az Egyesült Államokban.

Az Insurtech olyan kiberbiztosítási megoldások kifejlesztésére és kínálására összpontosít, amelyek a különböző iparágak egyedi kockázatainak kezelésére vannak szabva.

A SafeEnterprise Dealers terméke mind az 50 államban és Washington D.C.-ben is elérhető többletbiztosítási alapon.