A Korean Re "A" ESG-besorolást kapott a KCGS-től
2024.01.04

A szöuli székhelyű Korean Re viszontbiztosító a Korea Institute of Corporate Governance and Sustainability (KCGS) által végzett 2023-as ESG-értékelésen "A", azaz Kiváló integrált ESG-besorolást kapott.

Ez a minősítés jelentős javulást jelent az előző évi B+ (jó) minősítéshez képest.

Az idei értékelés során a Korean Re mindhárom kategóriában - környezetvédelem, társadalmi és vállalatirányítás (ESG) is – A (Kiváló) minősítést kapott.

Az idei évre visszatekintve a viszontbiztosító kinyilvánította elkötelezettségét a környezetgazdálkodás iránt, és konkrét irányelveket hozott létre. E tekintetben a vállalat új célokat tűzött ki az üvegházhatású gázok kibocsátásának és az energiafogyasztásnak a csökkentésére az energiafelhasználás és a szénlábnyom mérésével.

A minősítéshez hozzájárult az is, hogy a Korean Re megerősítette igazgatótanácsának felügyeleti szerepét az ESG-kérdések és az olyan kötelezettségvállalások tekintetében, mint például a szénfinanszírozás fokozatos megszüntetéséről szóló nyilatkozat. A vállalat az átlátható irányítás biztosítása érdekében megszilárdította az etikára, a jogi megfelelésre és a kockázatkezelésre vonatkozó szervezeti keretet is.

"Továbbra is gondoskodunk arról, hogy ESG-irányelveinket azon meggyőződésünk alapján hajtsuk végre, hogy a helyes ESG-gyakorlatok hozzájárulnak egy egészséges és fenntartható vállalkozás felépítéséhez" - nyilatkozta Jong-Gyu Won, a Korean Re vezérigazgatója.

Kapcsolódó hír, hogy az AM Best globális hitelminősítő intézet stabilról pozitívra módosította a hosszú távú kibocsátói hitelminősítés (Long-Term Issuer Credit Rating - Long-Term ICR) kilátását, és megerősítette a Korean Re "A" (kiváló) pénzügyi erősségi besorolását (FSR) és "a" (kiváló) hosszú távú ICR-jét.