A Beazley 140 millió USD értékű cyber-kötvényt zárt le
2024.01.09

A Beazley január 2-án lezárta első 144A kiberkatasztrófa-kötvényét, amely 140 millió USD fedezetet nyújt. A speciális biztosító első 144A kötvénye a 2023-as 81,5 millió USD értékű kiberkatasztrófa-kötvényprogramjára épül.

A PoleStar Re Ltd. névre keresztelt A osztályú kötvények távoli valószínűségű katasztrófa- és rendszerszintű események fedezésére szolgálnak.

A kötvény kártalanítási kiváltó és eseményenkénti alapon strukturált, kétéves futamideje 2025 végéig tart.

A biztosító kiberkockázatokért felelős globális vezetője, Paul Bantick előrejelzése szerint a kiberpiac mérete a következő négy évben megháromszorozódik. Szerinte a katasztrófa-kötvények és az ILS-piac alapvető fontosságú lesz a kereslet és a kockázat növekedésével.

"A kibocsátások iránti befektetői érdeklődés erős volt, és támogatásuk azt bizonyítja, hogy bíznak abban, hogy képesek vagyunk hatékonyan kezelni a kiberkockázatot" - nyilatkozta. "A piac első, 2023-as kiberkatasztrófa-kötvényprogramjának sikerére építve arra számítunk, hogy tovább növeljük jelenlétünket a kiberbiztosításhoz kötött értékpapírok piacán, és másokat is erre ösztönözünk."

A Gallagher Securities egyedüli strukturáló és könyvépítő ügynökként járt el, a kockázati modellezést a Moody's RMS, a második kockázati szemléletet pedig a CyberCube biztosította. Az ügylethez a Mayer Brown szolgált tanácsadóként.