A RIMS új elnököt nevez ki
2024.01.10

David Arick lesz az amerikai székhelyű kockázatkezelési társaság, a RIMS 70. elnöke. Arick a rostalapú csomagolóanyagokat és cellulózt gyártó International Paper Company globális kockázatkezelésért felelős helyettes pénztárnoka. A Tennessee állambeli Memphisben található csapata a kockázatfinanszírozásért és a captive menedzsmentért, a biztosítási programokért és a kárrendezésért, valamint a vagyoni kármegelőzési mérnöki tevékenységért felelős.

Arick több, mint 35 éve dolgozik a biztosítási és kockázatkezelési területen, pályafutását a Nationwide Insurance-nál kezdte a kárrendezési szolgáltatások területén az Ohio állambeli Columbusban. Ezt követően a Banc One Corporation, az Abbott Laboratories, az Emerson Electric és a General Electric kockázatkezelési pozícióit töltötte be, mielőtt 2004 júniusában az International Paperhez csatlakozott.

"A kockázatkezelés válaszúthoz érkezett" - mondta.

"Miközben a szakma lendülete minden idők legjobb pillanatában van, a helyes irányba való elmozdulás érdekében a kockázatkezelési közösségnek ki kell lépnie a komfortzónájából, ki kell csiszolnia készségeit, és még magasabbra kell tűznie közös céljait. Ahhoz, hogy valóban kiaknázzuk a kockázatkezelésben rejlő határtalan lehetőségeket, egyénileg bátornak kell lennünk, és ismeretlen szakmai vizekre kell merülnünk. A RIMS elnökeként elsődleges feladatom annak biztosítása, hogy a társaság továbbra is biztosítsa a lehetőségeket, az erőforrásokat, a hálózatépítést, a rendezvényeket és még sok mást, hogy a kockázati közösséget képessé tegye arra, hogy magabiztosan merüljön bele az ismeretlenbe, és globálisan fejlessze a kockázatkezelést” – nyilatkozta Arick.