Negatív megfigyelés alatt a Generali és leányai
2011.11.22
Az AM Best hitelminõsítõ negatív megfigyelés alá helyezte az az Assicurazioni Generalit, a Generali csoport anyavállalatát - mely jelenleg AA besorolást élvez - és annak fõbb leányvállalatait.

A lépés jól tükrözi az olasz politikai környezet közelmúltbeli változásának, valamint az eurózóna romló gazdasági környezetének, és az általa kiváltott jelentõs pénzpiaci volatilitás lehetséges hatását a Generali mûködésére – közölte az AM Best.

A hitelminõsítõ megjegyezte, hogy a Generali a megfelelõ földrajzi diverzifikációjából, valamint erõs üzleti profiljából ugyan hasznot tud húzni, azonban a csoport fõ piacának továbbra is Olaszország számít: az év elsõ 9 hónapjában a bruttó díjbevételek 27%-a innen származott. Az AM Best hozzátette: a csoportnak jelentõs az olasz adósság-kockázatokkal kapcsolatos kitettsége.

Mivel az elmúlt néhány hétben Olaszország gazdasági helyzete meglehetõsen volatilis volt, valamint a jelenlegi politikai változásokra tekintettel a hitelminõsítõ továbbra is figyelemmel fogja kísérni a Generali mûködését.