A Gallagher Re elindítja a cyber retro ILW-t
2024.01.23

A Swiss Re megvásárolta a kiberpiac első ILW retrocesszióját, amelyet a Gallagher Re közvetített, és amelyet számos speciális viszontbiztosító támogatott.

A Swiss Re 50 millió USD értékben biztosított katasztrofális amerikai kiberbiztosítási eseményre vonatkozó védelmet, beleértve a széles körben elterjedt veszélyes zsarolóprogramok vagy  egyéb rosszindulatú programok, elhúzódó katasztrofális felhőleállás és rendszerszintű adatszivárgás elleni fedezetet.

Nick Meuli, a Swiss Re P/C Capacity Management vezetője így nyilatkozott: "Számunkra kulcsfontosságú prioritás volt, hogy alternatív külső kiberkapacitási forrásokhoz jussunk, támogatva ezzel belső kiberüzletágunkat. Nagy örömünkre szolgál, hogy jelentős ILW-védelmet biztosíthattunk, amely egy újszerű kiegészítő fedezetet nyújt kiberportfóliónk számára."

Ian Newman, a Gallagher Re globális kibervédelmi vezetője hozzátette: "A hagyományos retro és cat bond megoldások mellett úgy véljük, hogy az ILW-k és a parametrikus megoldások a következő években a kiberértéklánc kritikus részét fogják képezni. Büszkék vagyunk arra, hogy a Swiss Re, a terület igazi piacvezetője nevében egy újabb piaci elsőséget biztosíthattunk."

A kiberpiac első retro ILW-jének megvásárlása többéves munka után történt, és egy olyan piacot tükröz, amely egyre nagyobb bizalommal tekint a a jövő piacára. A cyber cat bond szektor továbbra is gyors ütemben fejlődik, és további növekedés várható az elkövetkező hónapokban és években.