A Marsh bemutatta a ReadyCellSM-et, egy újszerű kockázatfinanszírozási megoldást
2024.01.22

A Marsh, a biztosításközvetítés és kockázati tanácsadás globális vezetője, a Marsh McLennan csoport része. A közelmúltban bemutatták a ReadyCellSM-et, egy újszerű kockázatfinanszírozási megoldást.

Ez az eszköz méretüktől függetlenül leegyszerűsíti a szervezetek számára a saját biztosítótársaságuk gyors létrehozását és a kockázatok hatékonyabb kezelését.

Az ingadozó kereskedelmi biztosítási piac összefüggésében sok cég az önbiztosítást tekinti kockázatkezelési stratégiája kulcsfontosságú elemének. A biztosítótársaság létrehozásának hagyományos útja azonban bonyolult szabályozási akadályokkal és jelentős költségekkel jár.

A ReadyCell ezeket a kihívásokat egy olyan saját platformmal kezeli, amely mesterséges intelligencia által vezérelt ügyfél-azonosítási technológiát használ.

Emellett a District of Columbia Department of Insurance, Securities and Banking által előzetesen jóváhagyott feltételes szabályozói engedélyt is élvez. Ez a funkció jelentősen egyszerűsíti az egyéni biztosítótársaságok alapításának folyamatát.

A ReadyCell segítségével a vállalatok gyorsan, percek alatt létrehozhatják saját biztosítási egységüket a Marsh Washington D.C.-ben található Mangrove védett cellás létesítményében.

Ez a beállítás lehetővé teszi számukra, hogy azonnal megkezdjék egy adott biztosítási vonal vagy egy szélesebb biztosítási program egyik szegmensének biztosítását. Emellett az eszköz lehetővé teszi a vállalatok számára azt is, hogy akár 18 hónapig készenléti üzemmódban tartsák a biztosítási egységüket, készen állva arra, hogy szükség esetén kockázatot vállaljanak.

Ellen Charnley, a Marsh Captive Solutions elnöke hangsúlyozza, hogy a ReadyCell a mesterséges intelligencia technológiát kihasználva a szervezetek szélesebb köre számára teszi elérhetőbbé a kockázatkezelést, segítve őket a kereskedelmi biztosítási piac bizonytalanságaiban való eligazodásban.

Ez az innováció része a Marsh stratégiájának, amellyel a digitális átalakulást kívánja előmozdítani a captive biztosítási szektorban.

Denise Perlman, a Marsh McLennan Agency nemzeti üzleti biztosításokért felelős elnöke hangsúlyozza, hogy bár a ReadyCell mindenféle szervezeti méretre felkészült, különösen előnyös a kis- és középvállalkozások számára.

Ezek a cégek gyakran vagy figyelmen kívül hagyják a captive biztosítás koncepcióját, vagy csak a nagyobb szervezetek számára életképes megoldásnak tekintik. A ReadyCell egyszerűsített folyamata, költséghatékonysága és szakértői támogatása kiegyenlíti a versenyfeltételeket, és lehetővé teszi, hogy több vállalat önállóan kezelje kockázatait és biztosítási költségeit.

A mai változékony kereskedelmi biztosítási piacon sok szervezet érdeklődik az önbiztosítás iránt, de úgy találják, hogy a saját biztosítójuk bevezetéséhez szükséges szabályozási és jóváhagyási folyamatok hosszadalmasak és költségigényesek lehetnek.

A ReadyCell segítségével a Marsh olyan egyszerűsített és rugalmas biztosítási megoldást kínál, amellyel a szervezetek percek alatt megnyithatják saját biztosítójukat, és igény szerint aktiválhatják azt. A ReadyCell egyszerűsíti a folyamatot és jelentősen csökkenti a költségeket, segítve a szervezeteket abban, hogy átvegyék az irányítást kockázatkezelésük felett, és megszabadítsa őket a kereskedelmi biztosítási piac bizonytalanságaitól.

A ReadyCell, amelyet minden méretű szervezet számára terveztek, a Marsh saját fejlesztésű ICaaS (Insurance Company as a Service) platformját használja, amely az AI-alapú know your client (KYC) technológiát hasznosítja.