Az AM Best előzetes hitelminősítést ad az Amherst Specialty Insurance-nek
2024.02.08

Az AM Best globális hitelminősítő intézet az Amherst Specialty Insurance Company (Amherst) (Addison, TX) előzetes hitelminősítést (Preliminary Credit Assessment, PCA) adott az Amherst Specialty Insurance Company (Amherst) (Addison, TX) számára, amelynek pénzügyi erősségi besorolása A- pca (kiváló), hosszú távú kibocsátói hitelminősítése pedig "a-" pca (kiváló).

A Best szerint a PCA-nak adott kilátás stabil.

A hitelminősítő ügynökség kifejtette, hogy a PCA az Amherst mérlegének erősségét tükrözi, amelyet a Best nagyon erősnek értékel.A Best emellett az Amherst megfelelő működési teljesítményét, korlátozott üzleti profilját és megfelelő vállalati kockázatkezelését (ERM) is említette.

A javasolt mérlegerősség-értékelést továbbá a Best azon várakozása vezérli, hogy az Amherst a Best tőkemegfelelési mutatója alapján a Best által mért, kockázattal korrigált tőkésítettségi szintje a legerősebb lesz az ötéves indulási időszakban.

Egy másik fontos tényező, hogy a Best szerint a mérlegerősség értékelése tovább tükrözi az Amherst konzervatív befektetési portfólióját és általános likviditási profilját.Ezeket a tényezőket azonban részben ellensúlyozza a vállalat korlátozott pénzügyi rugalmassága.

Ezen túlmenően a Best azt is megjegyezte, hogy a vállalat üzleti profilját korlátozottnak értékeli, tekintettel a szervezet induló jellegére és a többletbiztosítási ágazatban tapasztalható erős versenyre.

A Best azt is kifejtette, hogy megfelelőnek ítéli az Amherst ERM-képességeit, amelyet a kockázatok, a tűréshatárok és a jelentéstételi követelmények egyértelmű meghatározásával rendelkező ERM-keretrendszer támogat.

Az Amherst 2023 decemberében alakult texasi székhelyű többletbiztosító. A társaság a végső anyavállalat, az RTC Financial Group leányvállalata.