A Sompo International engedélye elsődleges biztosítások kötésére Franciaországban
2024.02.23

A Sompo International, a kereskedelmi és fogyasztói vagyon- és balesetbiztosítások (P&C) globális szolgáltatója bejelentette, hogy a francia Prudenciális Felügyeleti és Szanálási Hatóság (ACPR) engedélyezte számára az elsődleges biztosítások kötését Franciaországban.

Ez a lépés tovább bővíti a társaság kereskedelmi kár- és balesetbiztosítási képességeit és termékkínálatát egész Európában.

"A francia elsődleges biztosítási engedély megadása nemcsak a vállalat stratégiai terjeszkedését támogatja, hanem tovább erősíti pozícióinkat a kontinentális Európában" - nyilatkozta Ralph Brand, a Sompo International kontinentális európai biztosítási területének elnöke.

"A franciaországi vásárlók egyre inkább a helyi jelenléttel rendelkező fuvarozókat keresik, akik képesek olyan tőkét, kockázatvállalási hajlandóságot és kockázatkezelési képességeket kínálni, amelyekre szükségük van az előttük álló kihívások kezeléséhez. A biztosítási ágazat széles skálájára kiterjedő szakértelmünk, valamint pénzügyi erőnk vonzó üzleti partnerré tesz bennünket" - tette hozzá.

Decemberben a Sompo International Elena Talegónt nevezte ki az ibériai tengeri biztosítások vezetőjévé. Ő a globális RSA biztosítótól érkezett a céghez, ahol az elmúlt 12 évben vezető tengeri biztosítási biztosítóként dolgozott. Továbbá a Sompo International nemrégiben David Bigley-t vette fel ügyvezető alelnöknek, a Ceded Reinsurance vezetőjének. Ebben a szerepkörben a cég kimenő viszontbiztosítási kihelyezéseiért lesz felelős.