A WindBorne új WeatherMesh-je AI előrejelzést kínál
2024.02.21

A WindBorne Systems - egy környezeti és időjárási intelligenciával foglalkozó vállalat - nemrégiben mutatta be úttörő mesterséges intelligencia előrejelző modelljét, a WeatherMesh-t. Ez az innováció jelentős ígéreteket hordoz a viszontbiztosítási ágazat számára, mivel jobb kockázatértékelést és fokozott kárrendezési lehetőségeket kínál.

A WeatherMesh új mércét állít fel a valós idejű, 24 órás globális előrejelzések pontossága terén, 11%-kal felülmúlva a Google DeepMind GraphCast-ját, egy kulcsfontosságú mérőszám, az 500 millibaros geopotenciális magasság előrejelzésében. A WeatherMesh az ötnapos előrejelzések esetében 6-14%-kal felülmúlta az Európai Középtávú Időjárás-előrejelző Központ (ECMWF) középtávú modelljének a hagyományos időjárásmodellezésben elért csúcsát is.

A WindBorne áttörését innovatív gépi tanulási architektúrájának, modellezési technikáinak és átfogó adatforrásainak köszönheti. Az egyórás felbontású előrejelzéseket generáló WeatherMesh ideális a valós idejű alkalmazásokhoz, ez különbözteti meg más modellektől, melyek hatórás felbontású előrejelzéseket kínálnak.

A WeatherMesh számos meteorológiai paramétert, többek között a hőmérsékletet, a nyomást, a szélsebességet és -irányt, a harmatpontot, a felhőzetet, a beérkező sugárzást és a csapadékot jelzi előre.

A WindBorne áttörését a légköri adatok gyűjtésének képességei is alátámasztják. A WindBorne elmagyarázza, hogy ők tervezik, építik és működtetik "az egyetlen olyan technológiát, amely mindenhol képes in-situ légköri profilokat rögzíteni, beleértve az óceánokat, illetve a Föld legtávolabbi helyeit is. Minden egyes ballon képes a tengerszinttől 20 km-es magasságig bármilyen magasságot fenntartani, illetve onnan átváltani, és heteken keresztül önállóan repülni.

A WeatherMesh bevezetése kulcsfontosságú lehet a biztosítási és viszontbiztosítási ágazat számára, különösen mivel az éghajlatváltozás miatt a szélsőséges időjárási események gyakoribbá és súlyosabbá válnak.

A rendkívül pontos előrejelzésekkel a WeatherMesh a viszontbiztosítók és a biztosítótársaságok számára alapvető fontosságú információkat kínál az ilyen eseményekkel kapcsolatos kockázatok értékeléséhez és kezeléséhez, lehetővé téve ezzel a katasztrófákra való jobb felkészülést és reagálást, illetve végső soron a biztosítottak védelmét és a kárigények hatékony kezelését.

A WeatherMesh páratlan időjárási intelligenciát kínálva forradalmasíthatja a döntéshozatalt a viszontbiztosítási ágazatban és azon túl is, megnyitva az utat egy biztonságosabb és ellenállóbb jövő felé.