Az Aviva és a Howden partnere napenergia-biztosítást kínál
2024.03.08

Az Aviva és a Howden összefogott, hogy biztosítási csomagot hozzon létre a Sunsave napenergia-előfizetési szolgáltatásához. A 2022-ben alapított londoni székhelyű startup a háztulajdonosoknak napenergia-előfizetési szolgáltatást kínál.

A Sunsave honlapja szerint a fedezet a Sunsave Plus csomaggal érhető el, és magában foglalja a kártérítési, lopási, harmadik féllel szembeni felelősségbiztosítást, valamint a pénzügyi veszteségeket, ha a rendszer valamilyen oknál fogna hosszabb ideig nem működne.

"Vezető biztosítóként rendszeresen tapasztaljuk az éghajlatváltozás hatásait ügyfeleinkre és közösségeinkre, például olyan időjárási eseményeken keresztül, mint az áradások vagy a süllyedések. Ha most lépéseket teszünk a környezeti hatásaink minimalizálása érdekében, közösen felkészülhetünk a jövőre. Mindannyiunknak fontos szerepet kell játszanunk a Net Zero-ra való áttérés támogatásában, és az ehhez hasonló testreszabott irányelvek segíthetnek a környezetbarát ötletek megvalósításának ösztönzésében. A Sunsave-vel és a Howdennel való szoros együttműködéssel támogatjuk a megújuló villamos energia hozzáférhetőségét és megfizethetőségét a háztartások számára. Nagyon örülök, hogy az Aviva továbbra is vezető szerepet játszik a megújuló energiaforrások területén, és alig várom, hogy lássam ennek és a jövőbeni partnerségeknek a hatását." - mondta Nick Evans, az Aviva megújuló energiáért felelős helyettes vezetője.

"A Howden büszke arra, hogy az Aviva-val együttműködve olyan hatékony biztosítási terméket kínál, amely a Sunsave ügyfelei számára nyugalmat biztosít a napelem- és akkumulátorrendszerek károsodása esetén. A biztosításnak döntő szerepe van abban, hogy az energetikai átmenet sikeres legyen. Továbbra is együttműködünk az ügyfelekkel és a piacokkal világszerte az innováció és a megújuló energiaágazat növekedésének támogatása érdekében." - mondta Deborah Duss, a Howden megújuló energiáért felelős globális vezetője.