Az LGI viselkedésalapú biztosítást fejlesztett ki a Carrot insurtech számára
2024.04.02

Az Insurtech Carrot General Insurance együttműködött az indonéziai Lippo General Insurance-val egy viselkedésalapú biztosítási megoldás kifejlesztésében.

A Carrot célja, hogy széleskörű adatszolgáltatási képességeire és tapasztalataira támaszkodva olyan alapvető rendszereket hozzon létre, amelyek támogatják az LGI BBI termékének indonéziai bevezetését. Ez magában foglalja egy valós idejű mobilitási adatelemző platform kifejlesztését a viselkedésalapú jutalmazási szolgáltatáshoz, valamint modellezési támogatást nyújt a pontos kockázatértékeléshez mind a járművezetők, mind a flották számára.

A Carrot a BBI termék sikeres indonéziai bevezetése és működtetése érdekében felhasználja a Koreában végzett többéves kockázatvállalási tevékenység során szerzett, bevált know-how-ját és adatkezelési képességeit.

Indonézia az egyetlen ASEAN-ország, ahol az autóbiztosítás nem kötelező.

A helyi kormányzat vezetésével azonban tárgyalások folynak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról.

Az ígéretes indonéziai gépjármű-biztosítási piacra való belépéssel a Carrot jelentős növekedési potenciálra és a bevételi források diverzifikálásának lehetőségeire számít.

Ez a partnerség jelentős mérföldkövet jelent a Carrot számára, és jelentős lépést jelent afelé, hogy globális insurtech vállalatként megalapozza magát, és technológiai szakértelmét és adatszolgáltatási képességeit a nemzetközi piacokon is bemutassa.

A Szöulban 2019-ben alapított Carrot General Insurance az ország első teljesen digitális biztosítótársasága, amely a technológiát kihasználva kínál innovatív termékeket. Ilyen pl. a használaton alapuló gépjármű-biztosítást.

Ez a termék a felhasználó vezetési szokásai és viselkedése alapján értékeli a díjakat, szenzoros adatelemzést alkalmazva a biztonságos vezetés ösztönzésére.

A vállalat biztosítási megközelítése a jelenlegi technológia használatán alapul az ügyfélélmény és a hatékonyság növelése érdekében, és olyan termékek széles skáláját kínálja, amelyek megfelelnek a fogyasztók igényeinek, miközben a költségek csökkentésére törekszik.