A Lemonade megállapodást köt a Home State-tel
2024.04.18

A Home State Insurance Group 2023-ban a Lemonade gépjármű-felelősségbiztosításra vonatkozóan nagyjából 7,5 millió dolláros közvetlen díjbevételt jelentett.

Ez az összeg átlépi a közzétételi küszöböt, ami azt jelenti, hogy a Lemonade Insurance Agency először jelentkezett egy másik biztosítótársasági egységgel.

Ezt a fejleményt alátámasztva a Lemonade éves kimutatása közzétette, hogy 2022 decemberétől kezdődően a társaság elkezdte átvállalni a Texasban kötött gépjármű-biztosításokhoz kapcsolódó díjakat. Ez egy texasi székhelyű harmadik féllel kötött fronting-megállapodás eredménye volt.

Hivatkozási pontként a Lemonade Car 2021 novembere körül indult, párhuzamosan a Metromile nevű pay-per-mile biztosító felvásárlásával, amelyet a Lemonade 145 millió dollárért vásárolt meg Lemonade-részvényekben. Ezzel szemben a Lemonade egy olyan üzletágat szerzett, amelynek eszközei között több mint 155 millió dollár készpénz, több mint 110 millió dollárnyi díjbevétel és 49 államban működő biztosítási engedély szerepel.

Több mint két évvel később a Lemonde Car 7 államban, nevezetesen Arizonában, Illinois-ban, Ohioban, Oregonban, Tennessee-ben, Texasban és Washingtonban volt elérhető. Daniel Schreiber vezérigazgató szerint a gépjármű-biztosítások 2023-ban a teljes In-Force Premium (IFP) mintegy 15%-ához járultak hozzá. Várakozásai szerint 2024-ben ugyanez lesz az arány.