Márciustól lesz már néhány készpénzkímélõ iskolánk
2018.03.08
Márciusban elindul a Készpénzkímélõ Iskolák program, amelynek célja a fizetéssel járó adminisztráció csökkentése, a fizetési folyamatok gyorsítása és az ehhez kapcsolódó ismeretterjesztés, szemléletformálás a közoktatási intézményekben – jelentette be az NGM pénzügyekért felelõs államtitkára.

A kezdeményezést az MNB Pénziránytû Alapítványával és a Mastercarddal közösen indítják el, a Deloitte szakmai támogatása mellett – mondta Hornung Ágnes.

Az államtitkár hangsúlyozta, a 2019 áprilisáig tartó pilot programmal a szemléletformálás mellett az is céljuk, hogy a szülõk, a gyerekek és az iskola alkalmazottai a tanulásra és a tanításra tudjanak összpontosítani, mivel a kiegészítõ tevékenységnek számító fizetési tranzakciók egyszerûbbé, átláthatóbbá, gyorsabbá és kényelmesebbé válnak.

Az iskolák készpénzmentesítése három fõ területre vonatkozik: a szülõk befizetéseire,
a tanulók vásárlásaira és az intézmények saját gazdálkodására.

Hornung Ágnes közölte, hogy a program országosan 15 iskolában kezdõdik meg, Az egyes fizetési megoldásokat fokozatosan vezetik be és amennyiben a pilot projekt sikeres lesz, akkor a 2019-es tanévben akár országosan is kiterjesztik a programot.