Az Insurtech Lemonade lakásbiztosítást indít Franciaországban
2024.04.30

A Lemonade bejelentette, hogy a BNP Paribas Cardif-fel együttműködve elindította a lakásbiztosítását Franciaországban.

A lakástulajdonosok milliói mostantól a Lemonade-on keresztül köthetnek átfogó lakás- és ingóságbiztosítást, élvezve a márka szinonimájává vált, egyszerűsített szolgáltatást.

A Lemonade havi 10 eurótól elérhető lakásbiztosítási kötvénye a tűz, a vízkár, az újjáépítés és a polgári jogi felelősségbiztosítások standard fedezetét tartalmazza.

Emellett olyan kiegészítő szolgáltatásokat is kínál, mint az iskolai biztosítás a gyermekek tevékenységeire, a jogi védelem a különböző jogvitákra, valamint a lakáson kívüli lopás fedezete az értéktárgyakra.

A Lemonade 2020 decemberében terjeszkedett a francia piacra a mesterséges intelligenciával működő bérlői biztosítás bevezetésével. Ezzel a lépéssel jelentősen előrébb lépett európai tevékenységében. A lakásbiztosítások franciaországi bevezetése a globális terjeszkedési stratégia újabb lépését jelenti.

Daniel Schreiber, a Lemonade vezérigazgatója és társalapítója megjegyezte: "Az európai piac volt a leggyorsabban növekvő szegmensünk tavaly".

A francia piacon 50 éves tapasztalattal rendelkező BNP Paribas Cardif fogja forgalmazni ezt a teljesen digitális lakásbiztosítást, továbbfejlesztve ezzel a Lemonade kínálatát.

Az iparági alapbiztosítási fedezeten felül a biztosítás egy sor kiegészítő csomagot is kínál, amelyek teljes körű fedezetet és rugalmasságot biztosítanak.

Többek között:

  • Iskolabiztosítás: kiterjesztett fedezet 18 éves korig, hogy baleset esetén fedezetet nyújtson az iskolai és iskolán kívüli tevékenységek során.
  • Jogvédelem: az ügyfelek segítése harmadik féllel való vitás esetekben a mindennapi helyzetek széles skálájára (ingatlan, kiskereskedelem, munkával kapcsolatos és online hírnév).
  • Lakáson kívüli lopás: védelem abban az esetben, ha valaki útközben ellopja az ügyfél vagyontárgyát.

A Lemonade-ot a holland központi bank szabályozza, és Franciaországban a szolgáltatások európai szabadsága alapján működik, európai központja Amszterdamban található.

A BNP Paribas Cardif és a Lemonade Insurance N.V. egyaránt fedezi kockázatait.