Új modellek az árvízkockázatok kezelésére
2011.11.29
Az AIR Worldwide megállapodást kötött az Intermap-pel, nagy felbontású domborzati adatok szolgáltatásáról, melyek felhasználhatók az új katasztrófa modellekhez egyes európai országokban.

Az Intermap helyhez kapcsolódó szolgáltatásokat (Location Based Services, LBS) nyújt, méghozzá egységes, nagy felbontású 3D-s földfelszín-modellje segítségével.
Todd Oseth, az Intermap elnök-vezérigazgatója elmondta: „A NEXTMap adatbázisunk lehetõvé teszi az AIR számára, hogy átfogó modellt készítsen az árvízkockázatok értékelésére és kezelésére Európa-szerte.”

Az AIR Worldwide integrálja majd katasztrófa-modellezési szakértelmét, valamint globális éghajlati és numerikus idõjárás-elõrejelzõ modelljeit az Intermap öt méteres felbontású adatbázisával, melynek segítségével nagy felbontású árvízmodellt készít az európai országok számára.

„Egyre több otthon és üzleti ingatlan kerül megépítésre árvízveszélyes helyeken, ezért a biztosítóknak jobb módszerekre van szükségük az árvízkockázat értékelésére” – mondta Jayanta Guin, az AIR Worldwide kutatási és modellezési alelnöke.