Az AXA XL Re Alfredo Salcedót nevezi ki a latin-amerikai viszontbiztosítás vezetőjévé
2024.05.21

Az AXA XL Reinsurance, az AXA globális biztosító vagyon- és balesetbiztosítási és speciális kockázatokkal foglalkozó egysége 2024. június 1-jei hatállyal Alfredo Salcedót nevezte ki a latin-amerikai viszontbiztosítás vezetőjévé.

Ezt követően az AXA XL bejelentette, hogy Michael Yeats új lehetőséget vállal az AXA XL-nél, és az automatikus viszontbiztosítási konstrukciók részleg vezetését fogja ellátni az Egyesült Államokban.

Salcedo az AXA XL latin-amerikai viszontbiztosítási üzletágáért lesz felelős a régió működésének felügyelete mellett. Emellett együtt fog dolgozni a cég értékes ügyfeleivel és a kockázatvállalási csapattal. Salcedo jelentős tapasztalattal rendelkezik a pozíció betöltéséhez.

Ezt megelőzően Salcedo az elmúlt három évben az AXA XL latin-amerikai központjának vezető biztosítási szakértőjeként és regionális baleseti vezetőjeként dolgozott. Korábban regionális szintű biztosítási feladatokat látott el a viszontbiztosítási ágazatban.

Mark Twite, a bermudai viszontbiztosítás vezérigazgatója így nyilatkozott a kinevezésekről: „Alfredo behatóan ismeri a latin-amerikai viszontbiztosítási környezetet, és tudom, hogy tudását és szakértelmét a piac növekedésének és folyamatosságának biztosítására fogja használni. Latin-Amerika nagyon fontos piac számunkra, és az, hogy egy Alfredo elkötelezettségével és tapasztalatával rendelkező személyt neveztünk ki, bizonyítja elkötelezettségünket e kulcsfontosságú régió és ügyfeleink iránt.”