ICO: A cégek elhanyagolják a kiberbiztonsági alapokat
2024.05.23

Az Információs Biztos Hivatala felszólította a szervezeteket, hogy fokozzák a fedezetbiztonsági intézkedéseket, és javítsák a birtokukban lévő személyes adatok védelmét.

Az ICO szerint a kibertámadások egyre nagyobb fenyegetést jelentenek, és 2023-ban több mint 3000 kiberbiztonsági jogsértést jelentettek az ICO-nak. A legtöbb incidenst a pénzügyi (22%), a kiskereskedelmi (18%) és az oktatási (11%) szektor jelentette.

Stephen Bonner, az ICO szabályozási felügyeletért felelős helyettes biztosa elmondta: „Az embereknek biztosnak kell lenniük abban, hogy a szervezetek mindent megtesznek személyes adataik biztonsága érdekében. Miközben a kibertámadások egyre kifinomultabbak, azt tapasztaljuk, hogy sok szervezet nem reagál megfelelően, és még mindig elhanyagolja a kiberbiztonság alapjait. Adatvédelmi szabályozó hatóságként támogatni és felhatalmazni akarjuk a szervezeteket, hogy ezt megfelelően tegyék. Bár nincs egyetlen megoldás a kibertámadások megelőzésére, egyáltalán nincs mentség arra, hogy ne legyenek meg az alapvető ellenőrzések. Ezek alapvető fontosságúak az emberek személyes adatainak védelméhez, és intézkedéseket fogunk hozni, beleértve a bírságokat is, azon szervezetekkel szemben, amelyek még mindig nem tesznek egyszerű lépéseket rendszereik biztonsága érdekében.”