A kockázati szakemberek fele számít arra, hogy három éven belül bevezetik az AI-t
2024.06.11

A Redhand Advisors 2024-es RMIS-jelentése keretében megkérdezett kockázati szakemberek közel fele számít a következő három éven belüli bevezetésre.

A kockázati szakemberek óvatos lépéseket tesznek a generatív mesterséges intelligencia elfogadása felé.

A minta kb. 42%-a a biztonsági vagy adatvédelmi aggályokat említette az elfogadás akadályai között, míg mások a mesterséges intelligencia képességeinek korlátozott megértését, a rendszerintegrációval kapcsolatos aggályokat és a technikai szakértelem hiányát jegyezték meg. Csak minden negyediknek voltak etikai és elfogultsági aggályai.

Patrick O'Neill, a Redhand Advisors alapítója és elnöke elmondta: "Ebben az új paradigmában a kockázati technológiai megoldások kritikus fontosságúvá váltak e szervezetek számára, hogy a ma előttük álló kihívásokkal szembenéző kitettségek között navigálhassanak. Az önkiszolgáló funkciók kiterjesztése a kockázati technológiában két realitásra ad választ a középvállalkozások számára. Először is, aktívan keresik az e funkciók által kínált hatékonyságot, másodszor pedig a kockázatkezelési funkciókat jelenleg betöltő, egyre több milleniál/Y-generációs vonzódik az e funkciók által biztosított autonómiához."