A McKenzie Intelligence Services elindítja az AI károsztályozót
2024.06.11

A McKenzie Intelligence Services (MIS), a biztosítási ágazat számára térinformatikai adatokat és elemzéseket szolgáltató vállalat bejelentette egy olyan csúcstechnológiás mesterséges intelligencia károsztályozó bevezetését, amely javítja az emberi intelligencia által vezérelt kárbecsléseket a biztosítók számára a katasztrófaeseményeket követően.

A MIS Global Events Observer (GEO) platformjának termékfejlesztése - amely megfelel a Lloyd's Market Geospatial Service 2024 programjában meghatározott követelményeknek - lehetővé teszi a biztosítók számára, hogy felgyorsítsák az eseményekre és káreseményekre adott válaszlépéseiket, javítsák portfóliójuk veszteségelemzését, beleértve a biztosítási feltételeket, és csökkentsék költségeiket.

A GEO platform a mesterséges intelligenciát és az emberi intelligenciát ötvözi, hogy gyorsabb akcióképes betekintést nyújtson ingatlan- és portfóliószinten.

A legújabb kiadással a GEO a mesterséges intelligenciát használja ki a kárfelmérési folyamat nagyobb léptékű támogatására, a meglévő piaci megoldásoknál gyorsabban és pontosabban nyújtva a biztosítóknak a meglátásokat. Emellett a pontosság további javítása érdekében a MIS katonai kiképzésben részesült hírszerzési szakértőkből álló csapata több forrásból származó adatok felhasználásával manuálisan is elvégzi a károsodott ingatlanok értékelését - emeli ki a vállalat.

A felhasznált adatok között műholdas, légi és földi felvételek is szerepelnek, így biztosítva a lehető legnagyobb pontosságot az ingatlanok károsodásának értékelésében.

Forbes McKenzie, a MIS alapítója és vezérigazgatója így nyilatkozott: "2017 óta együttműködünk a Lloyd's piacával, hogy megértsük, hogyan lehet a GEO-t a következő szintre emelni. A MIS portfólióadataikat a GEO-val integráló ügyfelei mostantól gyorsított betekintést nyerhetnek a potenciális portfólió kitettségükbe, mivel az összes biztosított ingatlan és azok szerződési feltételei megjelennek a platformunkon. Ez a mélyreható betekintés, kockázatonként a portfólió szintjéig, mindössze órákkal egy esemény után, egyedülálló a globális piacon. Az ügyfeleknek többé nem kell az érintett ingatlanokat kereszthivatkozásokkal ellátniuk, mivel iparágvezető kárfelméréseink API-n keresztül zökkenőmentesen integrálhatók az ügyfelek kárrendszereibe."

Ennek a fejlesztésnek köszönhetően a MIS mostantól képes a GEO Exposure és Claims Layers segítségével minden eddiginél gyorsabban, globálisan, több káreseményre kiterjedően ingatlanszintű betekintést nyújtani, beleértve az érintett ingatlanok kárának mértékét is.

Ez a mesterséges intelligenciával támogatott, emberi intelligencia által vezérelt megközelítés a biztosítók számára jobb eseményreagálási képességeket, a kitettségek gyorsabb megértését, a kárrendezés sebességének és hatékonyságának növelését, és végső soron a költségek csökkentését biztosítja.