A WindBorne 15 millió dollárt biztosít az időjárás-előrejelzés javítására és a veszteségek mérséklésére
2024.06.24

A WindBorne Systems 15 millió dolláros A sorozatú finanszírozást biztosít ballonkonstellációjának bővítésére, az időjárással kapcsolatos veszteségek mérséklését célzó AI időjárásmodellezésre.

A Világgazdasági Fórum (WEF) szerint a szélsőséges időjárási jelenségek egyre gyakoribbak, és a következő évtizedben ezek jelentik a legnagyobb kockázatot a vállalkozások számára. Az előrejelzési pontatlanságok súlyosbítják az emberi életek elvesztését, és évente több százmilliárd dolláros károkat és nem biztosított veszteségeket okoznak. Ezért a jobb előrejelzések kulcsfontosságúak e veszteségek mérsékléséhez.

A Meteorológiai Világszervezet (WMO) jelentése szerint a Föld légkörének 85%-áról nincsenek megfelelő adatok. A WindBorne működteti az egyetlen olyan platformot, amely képes hatékonyan kezelni ezt a hiányosságot.

A WindBorne az új finanszírozást arra fogja felhasználni, hogy felgyorsítsa a mérnöki erőfeszítéseket az egész technológiai stackben. Célja, hogy 2028-ig 10 000 léggömböt működtessen egyidejűleg, hogy teljes globális lefedettséget biztosítson, finomítsa autonóm repülési szoftverét, és fejlessze mesterséges intelligencia alapú időjárás-előrejelző modelljét.

A vállalat emellett bővíti műszaki létszámát, és megerősíti a stratégiai bevételi csapatokat, például a pályázati és üzletfejlesztési csoportokat, mivel belép a kereskedelmi szektorba, és együttműködik a nemzetközi kormányokkal is.