Zöldül a Generali: bekerült az európai STOXX fenntarthatóság indexbe!
2011.12.02
Az Assicurazioni Generalit, a Generali csoport anyavállalatát is beválasztották az európai Dow Jones STOXX fenntarthatósági indexben, valamint az FTSE4Good indexben szereplõ vállalatok közé.

A csoport indexekbe történõ beválasztása a fenntarthatóság melletti elkötelezettségének elismerését jelenti, miután a Generali a közelmúltban nagyobb figyelmet szentelt környezetvédelmi és emberi jogokkal kapcsolatos ügyeknek. A Generali felgyorsította a csoport környezetvédelmi irányítási rendszerének (EMS) kiterjesztését, melynek egyik legnagyobb eredménye a megújuló elektromosenergia-felhasználás arányának növelése, ami jelenleg a teljes fogyasztás 50%-át fedezi.Ez nagy elõrelépést jelent a 2009-es adatokhoz képest, ugyanis akkor ez a szám mindössze 27,3% volt.

A STOXX Európai Fenntarthatósági Indexben szereplõ vállalatok a SOXX Európa 600 Index vállalatai közül kerülnek kiválasztásra, környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási kritériumok alapján.

Az FTSE4Good Index – melyben a Generali részvételét ismét megerõsítették - olyan vállalatok teljesítményét értékeli, melyek általánosan elfogadott vállalati felelõsségvállalási standardokat követnek.

Az indexbe történõ beválasztás elõtt egy független ügynökség értékeli a vállalatokat, társadalmi és környezeti kritériumok alapján, különös jelentõséget tulajdonítva a környezetvédelmi szempontból fenntartható mûködésnek, valamint az emberi jogoknak.

A Generali környezetbarát vállalatirányítása hozzájárult ahhoz, hogy a csoport javítson a társadalmi-környezeti besorolásán, megerõsítse a már meglévõ etikai index besorolását, és új értékelési rendszerekbe is bekerülhessen, így például az FTSE ECPI Olaszország SRI indexbe.