A Kanadai Biztosítási Iroda elindítja a DASH-t
2024.06.28

A Kanadai Biztosítási Iroda (IBC) elindította a DASH (Driver and Auto Search History) nevű, az iparág által irányított kötvény- és kárinformációs rendszert. A DASH az IBC legújabb ágazati terméke, amely a VINLink, a CLEAR, a HCAI és a biztosítási érvényesítési program mellé csatlakozik.

A DASH részletes jelentéseket nyújt a fogyasztó gépjármű-biztosítási előéletéről, beleértve a biztosítási kötvényeket, kárigényeket és egyéb releváns információkat, amelyek alapján biztosítási ajánlatot adnak.

A termék az Alberta, Ontario, New Brunswick, Új-Brunswick, Új-Skócia, Prince Edward-sziget, Új-Fundland és Labrador, Nunavut, Északnyugati Területek és Yukon területén biztosítási engedéllyel rendelkező magán gépjármű-biztosítók és brókerek számára érhető el.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a DASH létrehozásában a kár- és balesetbiztosítási ágazat több mint 90%-ával működtünk együtt. Az iparág irányításával olyan eszközt fejlesztettünk ki, amely a jelenlegi járművezetői jelentési környezet kulcsfontosságú fájdalmas pontjait kezeli, és páratlan felhasználói élményt nyújt az iparági szakemberek számára. Ez valóban egy iparági termék, biztosítók által a biztosítóknak. A tranzakciónként fizetős rendszer helyett a DASH előfizetéses licencelési modellt alkalmaz, ahol a biztosítók és brókerek előhívhatják a szükséges jelentéseket, és ezt követően annyi árajánlatot kínálhatnak a járművezetőknek, amennyire szükségük van. Úgy érezzük, hogy ez a modell, valamint a DASH zökkenőmentes alkalmazásprogramozási interfész (API) integrációja, az egyszeri bejelentkezési hitelesítés és a gyors jelentési rendszer a kategóriájában legjobb terméket nyújtja az előfizetők számára." - nyilatkozta James Fordham, az IBC ipari információs szolgáltatásokért felelős alelnöke és informatikai igazgatója.

Az IBC a hivatalos DASH portálon keresztül és a biztosító kockázatvállalási rendszerébe integrálható API-n keresztül kínál hozzáférést a DASH-hez.

Az IBC az előfizetők és felhasználók számára képzést biztosít, és referenciadokumentációt, felhasználói kézikönyvet, brókereszközöket és webináriumot bocsátott rendelkezésre.