Új szolgáltatással támad a bankok egyik nagy "ellensége"
2018.04.20
A Revolut, amely nemsokára hivatalosan is belép a magyar piacra, egy gyorsan terjeszkedõ fintech startup, vagy ha úgy tetszik "neobank". Utóbbi elnevezés hamarosan hivatalossá is válhat, a cég ugyanis novemberben igényelt európai banki licencet, ha ezt megkapják, betétgyûjtési és hitelezési tevékenységekkel egészíthetik ki eddigi szolgáltatási tevékenységüket - írja a Portfolio.

A Revolut  bõvíti mobilappját, egy automatikus megtakarítási funkcióval segít kitûzött pénzügyi célokat elérni a felhasználóinak. A Revolut jelenleg többek között prepaid kártyát ad, nemzetközi és kriptopénzes pénzküldési szolgáltatást nyújt, utas-, telefon-, baleset-, és életbiztosításokkal és kisebb összegû P2P hitelezéssel is foglalkozik.

A mobilapp új funkciójával pár kattintással beállíthatunk megtakarítási célokat, majd ezekre megtakarítási módot is választhatunk. Az egyik módszer a revolutos fizetéseinket mindig felfelé kerekíti, és a kerekítés összegét a meghatározott célra teszi félre helyettünk. Így észrevétlenül, automatikusan spórolhatunk például egy utazásra vagy egy új telefonra. Minden egyes ilyen kerekítési tranzakció után az app egy push-notificationben küldi el, hogy mennyit tettünk félre. 

A másik spórolási fajta, amikor havonta vagy hetente tesz félre elõre beállított összeget az app a kitûzött célra.