A Loop elbocsátotta a dolgozóit egy sikertelen adománygyűjtés után
2024.07.12

A Loop, az amerikai gépjármű-biztosítási ügynökség, amely az ellátatlanok, köztük a hitellel nem rendelkező vagy alacsony hitelképességű emberek kiszolgálását tűzte ki célul, és amelyet John Henry, a Harlem Capital társalapítója alapított, az adománygyűjtési kihívások miatt elbocsátotta a dolgozóit.

A Loop társalapítója, Carey Nadeau e-mailben küldte el az érintett alkalmazottaknak, a levelet a LinkedIn-en is megosztotta. Nadeau az elbocsátásokat "végső megoldásnak" nevezte a sikertelen adománygyűjtés után. Egy befektető az utolsó pillanatban visszalépett, így a vállalat kénytelen volt csökkenteni a létszámát.

"A legutóbbi lehetőségünknél egy befektető az utolsó órában visszalépett, és mi egyszerűen alulmaradtunk. Bármennyire is kiábrándító ez, nem hagyhatom, hogy a küldetésünk meghaljon, és hogy a munkájuk ne érje el azt a hatást, amit megérdemel. Így hát arra a nehéz döntésre jutottunk, hogy csak egy sokkal kisebb csapattal folytatjuk a munkát, és a saját utunkat járjuk" - mondta Carey Nadeau. "Ez mindenkinek szívás, de amit eddig elértünk, arra büszkék lehetünk - az autóbiztosítás határainak feszegetése, az emberek inspirálása és mások szolgálata -, és remélem, hogy élveztétek az időt és az emberek társaságát, akikkel útközben találkoztatok."

Az elbocsátások pontos száma továbbra sem ismert. Egy korábbi alkalmazott LinkedIn-bejegyzése azonban azt jelezte, hogy a leépítések a biztosítási ügynököket, az ügyfélszolgálatot, az adatelemzést, a marketinget, a szoftverfejlesztést és a termékcsapatokat érintik.

Henry 2020-ban Nadeau-val közösen alapította a Loopot, nem sokkal azután, hogy lemondott a Harlem Capital nevű cégénél betöltött kockázati partneri szerepéről.

A 2021-ben indult Loop 3,25 millió dolláros magvető tőkekiadást hajtott végre a Freestyle VC vezetésével, a Backstage Capital és az Uprising Ventures hozzájárulásával.

A vállalat biztosította a Foundry Group és a 01A (Dick Costolo korábbi Twitter-vezérigazgató és Adam Bain COO alapítványa) által vezetett 21 millió dolláros Series A kört, majd 2023-ban egy 8 millió dolláros bővítési kört.

A TechCrunch tavaly arról számolt be, hogy a fekete alapítók az összes kockázati tőkefinanszírozás kevesebb mint 1%-át szerezték, és ez a szám tovább csökkent, mivel a George Floyd meggyilkolása után tett ígéretek, miszerint több fekete alapítót támogatnak, az elmúlt években csökkentek.

2024 továbbra is nehéz évnek ígérkezik a finanszírozás terén.