Az ISS STOXX kiberkockázati eszközt indít a befektetők számára
2024.07.04

Az ISS STOXX fenntartható befektetési ága új kiberkockázati megoldást indított a befektetők számára. Célja, hogy segítsen nekik a kiberkockázat azonosításában és kezelésében a befektetési portfólióikban.

A cég szerint a kiberbiztonsági kockázatkezelésre és az incidensek közzétételére vonatkozó új SEC-szabályok lehetőséget teremtettek arra, hogy a befektetők következetesebb adatokhoz jussanak a témában. Hozzáteszi azonban, hogy a vállalatok által közzétett adatokat előretekintő értékelésekkel is ki lehet egészíteni, hogy jobban fel lehessen mérni a portfóliók kiberkockázati kitettségét.

Lorraine Kelly, az ISS STOXX befektetési megoldásokért felelős globális vezetője elmondta: "A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy a tőzsdén jegyzett vállalatok részvényeinek értéke átlagosan 7,5%-kal csökken az adatbiztonság megsértése után, ami 5,4 milliárd USD átlagos piaci veszteséggel párosul. Új kiberkockázati megoldásunk lehetővé teszi a befektetők számára, hogy azonosítani tudják a kiberkockázatot a befektetési portfólióikban, és segítsék annak kezelését, valamint hogy proaktívan lépjenek kapcsolatba a vállalatokkal a kiberbiztonsági kockázatok megértése érdekében." - tette hozzá.