Az Allianz Partners így támogatja a párizsi olimpiát
2024.07.17

A 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok szervezőbizottsága az Allianz Partners-t bízta meg azzal, hogy a játékok alatt biztosítsa az orvosi segítséget és szükség esetén a hazaszállítást.

A 2024. július 26. és augusztus 11. között megrendezett olimpiai játékokon mintegy 10 672 sportoló versenyez 329 versenyszámban, míg a paralimpiai játékok augusztus 28. és szeptember 8. között zajlanak, ahol 4400 sportoló mérkőzik meg 549 versenyszámban. A játékokra várhatóan mintegy 15 millió turista érkezik, ami jelentős terhet róhat a francia egészségügyi rendszerre.

Az Allianz-szal kötött megállapodás értelmében az orvosi segítségnyújtás iránti kérelmeket kezdetben a Párizs 2024 orvosi részlege kezeli, majd az Allianz Partners csapatai veszik át a betegek támogatását. Ők felügyelik a kórházi kezeléseket, fedezik az orvosi költségeket, és szükség esetén megszervezik a hazaszállítást, amint az állapotuk stabilizálódik.

„Az Allianz Partners büszke arra, hogy az olimpiai család - beleértve a sportolókat, tisztségviselőket és önkénteseket - számára biztosíthatja az orvosi segítségnyújtást és a hazaszállítás fedezetét. Vállalatunk elkötelezett a sport és annak értékei iránt, és tudjuk, milyen fontos, hogy az olimpiai résztvevők számára olyan orvosi fedezetet nyújtsunk, amely megfelel sportolói ambícióiknak, segít megóvni egészségüket, és nyugalmat biztosít számukra" - mondta Francois-Xavier Duchateau, az Allianz Partners csoportos orvosi vezetője.

„Az asszisztensekből, ápolókból és orvosokból álló teljes csapatunk készen áll arra, hogy a lehető legjobb segítséget nyújtsa ennek a kivételes csoportnak." – tette hozzá Duchateau.