Az Optio Európában terjeszkedik
2024.07.29

Az Optio Group speciális MGA felvásárolta a Den Hartigh Beheer and Exploitatie B.V. hollandiai és brüsszeli székhelyű, B2B biztosításokra specializálódott MGA-t.

Az 1916-ban alapított, technológiailag támogatott vállalkozás számos, elsősorban szárazföldi berendezésekre, tengeri és HNW biztosítási terméket kínál, amelyeket brókereken keresztül, saját forgalmazási platformján keresztül terjeszt.

Matthew Fosh, az Optio Group ügyvezető elnöke elmondta: „Nagy örömmel üdvözöljük Den Hartigh-t az Optio családban. A holland piacon való megalapozott jelenlétük és a speciális biztosítások terén szerzett szakértelmük felbecsülhetetlen értéket képvisel, amely kiegészíti és erősíti meglévő képességeinket. Ez az akvizíció jelentős mérföldkövet jelent európai terjeszkedési stratégiánkban”.”

Jan Den Hartigh, a Den Hartigh vezérigazgatója, aki továbbra is az üzletágat vezeti, hozzátette: „Az Optióval való egyesülés izgalmas lehetőség a Den Hartigh számára. Közös elképzelésünk, hogy a technológiát a biztosítási ágazat innovációjának előmozdítására használjuk fel. Együtt továbbra is kivételes termékeket és szolgáltatásokat fogunk nyújtani ügyfeleinknek”.”

A tranzakció a szabályozó hatóságok jóváhagyásától függ, és az összegeket nem hozták nyilvánosságra.