Az LMA és az IUA elindítja a Fenntarthatósági Adatszabvány Forrást
2024.08.02

A Lloyd's Market Association és a Nemzetközi Biztosítók Szövetsége új forrást tett közzé, amelynek célja, hogy segítsen szabványosítani azt a módot, ahogyan a biztosítók az ügyfeleket a fenntarthatósági adatokról kérdezik.

A fenntarthatósági adatszabvány 22 kérdésből áll, amelyek célja, hogy a biztosítottak számára szabványos formanyomtatványt vezessenek be, amelyet a biztosítóknak ki kell tölteniük, amikor a kockázatvállalási folyamat részeként fenntarthatósági adatokat közölnek.

Paul Davenport, az LMA pénzügyi és kockázati igazgatója elmondta: „Az elmúlt években egyre nagyobb terhet róttak a biztosítottakra, hogy az egyre szigorúbb fenntarthatósági jelentéstételi követelményeknek megfelelően tegyék közzé adataikat. A biztosítók és a brókerek egyénileg fejlesztették ki saját felméréseiket ezen adatok gyűjtésére, ami ahhoz vezetett, hogy nincs két egyforma adatkérés. Ez komoly feladatot jelent egy olyan biztosított számára, aki több különböző biztosítónál vásárol fedezetet. Az LMA és az IUA közötti együttműködés célja, hogy ezt egységesítse, és enyhítse a minden fél számára növekvő fájdalmas problémát.”

Madeleine Fox, az IUA jogi szolgáltatásokért felelős vezetője hozzátette: „A fenntarthatósági adatok közzététele egyre fontosabb jelentéstételi követelmény, és idővel kétségtelenül tovább fog fejlődni. Útmutatónkat ezért úgy terveztük, hogy az általa támogatott szabályozással összhangban frissüljön. Elismerjük, hogy az ügyfeleknek milyen sok munkát kell befektetniük ezekbe a közzétételekbe, és ez az új segédanyag arra szolgál, hogy csökkentse a szükséges erőfeszítéseket”.”

A fenntarthatósági adatszabvány itt érhető el.