Eredményt hirdettek a Corvinus-Generali InsurTech Akadémián
2018.05.11
Véget ért a Corvinus Egyetem és a Generali Biztosító innovációs akadémiája és ötletversenye. A hétvégi döntõben mindennapjaink egyik legbosszantóbb problémájára megoldást kínáló ötlet nyerte el a fõdíjat. A gyõztes csapat a papír alapú blokkok és garanciajegyek digitális menedzselésére nyújtana megoldást. A mobil alkalmazáson keresztül a garancia egy gombnyomással kiterjeszthetõ lenne, de akár kiegészítõ biztosítást is köthetnénk segítségével elektronikai eszközeinkre - olvasható a médiapiac.hu-n.

A Corvinus-Generali InsurTech Akadémia április közepén indult, s csaknem 150 fiatal vett részt rajta. A három alkalomból álló elõadássorozaton a Corvinus Egyetem diákjai megismerkedhettek a jövõ technológiáival, a robottanácsadás, az önvezetõ autózás és az okos szerzõdések üzleti lehetõségeivel, kihívásaival is.

Az Akadémiát április 28-án egy innovációs ötletverseny zárta: olyan jövõbemutató, újszerû szolgáltatásötleteket vártak, amelyek a pályázók szerint segítenék a biztosítási iparág digitális fejlõdését, legyen szó marketingkommunikációról, ügyfelekkel való kapcsolattartásról vagy akár új szolgáltatásról.

Az egynapos esemény során 12 csapat mérkõzött meg egymással. A diákok mentorok és szakértõk segítségével tervezhették meg a biztosítás jövõjét megreformáló terméküket, valamint játékos formában juthattak el egy startup alapításáig.

„Nagy öröm látni, hogy az egyetemista fiatalok milyen nyitottak a biztosítás világa iránt, és hogy milyen új nézõpontból közelítenek számos kérdés felé” – mondta el Erdõs Mihály, a Generali Biztosító elnök-vezérigazgatója. „Vállalatunk és szakmánk egyik legnagyobb kihívása, hogyan tudjuk felkelteni a biztosítás világa iránt a fiatal, tehetséges szakemberek érdeklõdését” – tette hozzá.

„Mára már jelentõsen megváltozott, hogy mit, hol és hogyan tanulunk. Az ilyen megmérettetéseken leginkább olyan fiatalok vesznek részt, akik képesek egy másik szemszögbõl vizsgálni, egy másik oldalról is megérteni a világot” – emelte ki az esemény kapcsán Fehér Péter, a Corvinus Egyetem dékánhelyettese. Szerinte mindegyik ötlettel csak gazdagodhat a biztosítási szakma, hiszen ezzel az újfajta látásmóddal épp azok a fiatalok bírnak, akik a jövõt alakítani és használni fogják.