Az NN Hellas együttműködik a DGTAL-lal a mesterséges intelligencia alapú kárigény-feldolgozás tesztelésében
2024.07.31

Az NN csoporthoz tartozó NN Hellas bejelentette, hogy lépéseket tesz a követeléskezelési folyamat további javítása érdekében, és a DGTAL-lal való együttműködés lehetőségeit vizsgálja a mesterséges intelligencia alapú GRABBER alkalmazás és annak intelligens dokumentumfeldolgozási (IDP) képességeinek tesztelése révén.

„Az NN Hellasnál az a törekvésünk, hogy az iparág vezető szereplője legyünk, amely az ügyfelek iránti elkötelezettségéről és tehetséges munkatársairól ismert. Jelenleg a stratégiai célunkat és kötelezettségvállalásainkat finomítjuk azzal, hogy még nagyobb hangsúlyt fektetünk arra, hogy még inkább digitális és adatvezérelt szervezetté váljunk. A legújabb technológiák beépítése a munkánkba ebbe az irányba mutat” - nyilatkozta Philippa Michali, az NN Hellas igazgatótanácsának elnöke és vezérigazgatója.

A DGTAL GRABBER egy mesterséges intelligencia alapú IDP eszköz, amely különböző számítógépes látási technológiákat és természetes nyelvi feldolgozást alkalmaz strukturálatlan adatokat tartalmazó dokumentumokban, például számlákban, nyugtákban és diagnózisokban. Az ezeken a dokumentumokon található információkat kivonja és integrálja a nagyobb üzleti rendszerekbe vagy bármely más formátumba. Végül mindezeket az információkat gépileg olvasható adatokká alakítja, és cselekvőképes meglátásokká értelmezi. Ez óriási idő-, rezsiköltség- és teljesítményhatékonyságot eredményez az ismétlődő, kézi munka (ellenőrzések) minimálisra csökkentésével. A GRABBER minden nyelvet támogat, és nagy teljesítményt nyújt a görög OCR-ben.

Vanda Giannara DGTAL Pathos ügyvezető igazgatója kifejtette: „A kárigénykezelés még mindig nagyon dokumentumigényes és manuális feladat. Ezért óriási hasznát fogja venni a mesterséges intelligenciának, amely lehetővé teszi a biztosítók számára, hogy automatizálják a dokumentumfeldolgozási feladatokat, és személyre szabott és testre szabott élményt nyújtsanak ügyfeleiknek. Örülök, hogy az NN Hellas partnereként együtt dolgozhatunk ennek megvalósításán.”

Az NN Hellas a DGTAL-lal a GRABBER tesztelése érdekében kötött együttműködésével felismerte az új technológiáknak a biztosítási adatfeldolgozás javítása érdekében történő felhasználásában rejlő nagy lehetőségeket. Az NN Hellas a GRABBER segítségével kísérleti projektet tervez indítani, amelynek keretében az NN portálon keresztül feldolgozza az igénylők által benyújtott, kórházon kívüli orvosi nyugtákat és diagnózisokat az elszámoláshoz. A tesztelt mesterséges intelligencia-eszközök bevezetésével az NN Hellas a kárigény-feldolgozási idő jelentős felgyorsulására, valamint a csalások és a kiszivárgások fokozott felderítésére számít.

Az NN Hellas következő évekre vonatkozó stratégiai tervének része, hogy fokozatosan fokozza az AI-technológia használatát, hogy egyszerűsítse az eljárásokat és biztosítsa a zökkenőmentes ügyfélélményt.

A DGTAL-ról

A DGTAL az első európai Platform-as-a-Service, amely dekódolja és feldolgozza a strukturálatlan biztosítási adatokat. A vállalat megoldásai példátlan betekintést, megbízható előrejelzéseket, jobb döntéseket és automatikus folyamatokat tesznek lehetővé. A DGTAL kifejezetten a biztosítási területre képzett nyelvi modellt. A vállalatot a biztosítási és a mélytechnológia szakértői alapították.