A Swiss Re Anders Malmströmöt nevezi ki John Dacey utódjául a csoport pénzügyi igazgatói posztjára
2024.07.31

A Swiss Re globális viszontbiztosítási óriáscég 2025. április 1-jei hatállyal Anders Malmströmöt nevezte ki a csoport új pénzügyi igazgatójává (CFO), aki John Dacey-t követi, aki 2025. március 31-én vonul vissza vezetői pozíciójából.

Malmström 2025 elején csatlakozik a viszontbiztosítóhoz az Athora Holdings európai megtakarítási és nyugdíjszolgáltatási csoporttól, ahol 2021 májusa óta a csoport pénzügyi igazgatójaként dolgozott. Ezt megelőzően a New York-i Equitable Holdings vezető alelnöke és pénzügyi igazgatója volt.

Pályafutása korábbi szakaszában Malmström az AXA US vezető ügyvezető igazgatója és pénzügyi igazgatója, az AXA Winterthur ügyvezető igazgatóságának tagja és az életbiztosítási üzletág vezetője volt, valamint vezetői pozíciókat töltött be a Swiss Life Groupnál.

Jacques de Vaucleroy, a Swiss Re elnöke így nyilatkozott a kinevezésről: „Örülünk, hogy Anders Malmström személyében egy tapasztalt, a pénzügyek és a biztosítási ágazat területén nagy szakértelemmel rendelkező vezetőt találtunk. Meggyőződésünk, hogy ő a megfelelő személy arra, hogy egy rendezett átmenetet követően továbbvigye a pénzügyi funkciót.”

de Vaucleroy így zárta: „Bár még túl korai lenne búcsút venni John Daceytől, szeretném megragadni az alkalmat, hogy az egész igazgatótanács nevében megköszönjem neki a Swiss Re-hez az elmúlt 12 évben nyújtott kiemelkedő hozzájárulását. Számos eredménye között említhetjük a pénzügyi funkció hatékonyabbá és összehangoltabbá tételét a csoport minden üzletágában, valamint a Swiss Re nemzetközi pénzügyi beszámolási standardokra (IFRS) való sikeres átállásának végrehajtását.”