A Howden felvásárolja a Help Me Compare Groupot
2024.08.16

A Howden Group Holdings bejelentette a Help Me Compare Group ( ActiveQuote ) és leányvállalatai, egy brit székhelyű egészség- és életbiztosítási bróker felvásárlását. Ez a felvásárlás megerősíti a Howden pozícióját az Egyesült Királyság egészségbiztosítási bróker piacán, amely az ügyfelek széles körét szolgálja ki, az egyéni fogyasztóktól a multinacionális vállalatokig.

A 2009-ben Richard Theodossiades által alapított Help Me Compare Group 132 embert foglalkoztat cardiff-öbölbeli székhelyén, és mintegy 60 millió fontnyi díjat kezel. Az akvizíció megerősíti a Howden jelenlétét a fogyasztói biztosítási ágazatban, és illeszkedik a szélesebb körű stratégiájához, amelynek célja a munkavállalói juttatási kapacitások bővítése a növekvő ügyféligények kielégítése érdekében.

Ez az akvizíció azt követi, hogy a Howden nemrégiben megvásárolta az AGEO Groupot, Franciaország egyik vezető munkavállalói juttatási szolgáltatóját, és ezzel tovább bővítette a Howden Employee Benefits globális csapatát, amely 38 országban több mint 2500 alkalmazottat foglalkoztat.

"Ez az akvizíció döntő fontosságú időpontban jön. Az elmúlt 12 hónap során 46%-kal nőtt a magán orvosi biztosítást kereső magánszemélyek érdeklődése, hogy felgyorsítsák a diagnózishoz és kezeléshez való hozzáférésüket. Azzal, hogy a HMCGL (ActiveQuote) a miénk lett, tökéletesen felkészültünk arra, hogy kielégítsük ezt a növekvő keresletet." - nyilatkozta Mike Dalby, a UK Consumer Life & Health ügyvezető igazgatója.

"A HMCGL (ActiveQuote) egy nagyra becsült csoport, erős szakértelemmel, kiváló hírnévvel és egy nagyszerű csapattal, amelyet már régóta ismerünk. Ezért örömmel üdvözöljük Rob Saunders vezérigazgatót és nagy tapasztalattal rendelkező csapatukat a Howdenben. Ez az akvizíció tükrözi azon törekvésünket, hogy Mike vezetésével növeljük az Egyesült Királyság fogyasztói egészségbiztosítási piacát." - tette hozzá Glenn Thomas, a Howden Employee Benefits vezérigazgatója és globális gyakorlati vezetője.

"15 évnyi függetlenség, növekedés és fejlődés után a Howden részévé válás jelentős lépés a növekedési utunkon - mind munkatársaink, mind ügyfeleink számára. A Howden volt az egyetlen vállalat, amelyhez csatlakozni akartunk, és együtt továbbfejlesztett megoldásokat fogunk nyújtani ügyfeleink számára." - mondta el Rob Saunders, a HMCGL (ActiveQuote) vezérigazgatója.